Pictură murală imensă pe fațada unui bloc din Militari

  0
  543

  Începând de astăzi, 15 iunie 2013, pe fațada unui bloc din cartierul Militari va putea fi admirată o pictură murală, pictată de artiști polonezi de la Școala de Pictură Murală din Gdańsk.

  lpyf229cOpera din cartierul Militari (Blvd. Iuliu Maniu, nr. 128-134, bl. 22) va fi dezvelită la orele 11.00. Evenimentul face trimitere la aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului cu privire la relațiile prietenești și de cooperare dintre Republica Polonă și România și la istoria relațiilor polono-române. Pentru pictură se vor folosi culorile ambelor steaguri.

  ”Arta urbană se află tot mai mult în atenţia publică. Ea devine un simbol al inimii oraşului. De ce? Pentru că ea contribuie decisiv la umanizarea spaţiilor gri ale marilor oraşe. E nevoie de culoare în vieţile noastre. Sectorul 6 are nevoie de artă şi culoare deoarece arhitectura comunistă este departe de a fi estetică – suntem sufocaţi de pereţi gri.” – declară Primăria Sectorului 6.

  De asemenea, în cartierul moldovenesc Botanica, din Chișinău vor fi realizate două picturi murale noi, semnate de artiștii Rafał Roskowiński  și Wojciech Woźniak. Scopul proiectului, inițiat de Institutul Polonez din București, este revitalizarea culturală a cartierelor respective și promovarea artei urbane.

  Imaginea din România va întruchipa un vaporaș din hârtie navigând pe oceanul tricolor, lăsând o urmă alb-roșie – simbol al refugiului oferit polonezilor de către români în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

  Sursa foto: radiownet.pl

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.