Adrian Mitu, un tânăr absolvent al Univeristății de Arhitectură Ion Mincu din București, este singurul român care pictează cu cafea. De mic i-a plăcut să deseneze mașini, însă în anii de studenție a început să schițeze mașini, pe care astăzi le pictează cu orice tip de cafea. Adrian s-a aliniat artiștilor de peste hotare care folosesc această practică, iar asta pentru că pune foarte multă pasiune în tot ceea ce face.

Deși este greu de crezut, ceea ce l-a îndemnat pe tânărul designer de mașini să înlocuiască acuarelele cu cafeaua a fost lenea. Așa a început povestea fascinantă a lui Adrian: într-o zi, pur și simplu i-a fost lene să se ridice pentru a lua culorile de pe masă și a improvizat folosind ce avea la îndemână… cafeaua. A înmuiat pensula în ceașcă fără să știe dacă va avea vreun efect, iar de aici a continuat povestea The Morning Coffe. De atunci, cafeaua este prezentă în fiecare zi în viața lui, doar că spre deosebire de cei care o beau, Adrian Mitu o folosește pentru a crea.

The-Morning-Coffee-2

Adrian a apreciat pictura de la şase ani, dar a început să deseneze când şi-a dat seama că nu e atât de greu să aşterni cu creionul, pe o foaie, viziunea ta despre o maşină. Exemplul l-a luat de la tatăl său şi a crescut cu gândul că într-o zi va deveni car designer. Deși a urmat facultatea de Arhitectură pentru că toți cei din jurul lui credeau că nu poți face o meserie din Arte, astăzi, Adrian face artă într-un mod inedit.

11220076_1778722055687907_4415016114612380028_n

În 2013, numărul lucrărilor lui ajunsese la aproximativ 300. Dorința de a-și vedea munca apreciată, dar și sfatul prietenilor și apropiaților lui, l-au determinat pe Adrian Mitu să realizeze o primă expoziție de care își amintește cu drag. Deși nu se aștepta, colecția sa a fost foarte bine primită de către public, reușind să strângă în jurul său oameni pasionați și interesați de munca lui, care totodată îl apreciază pentru ceea ce reușește să creeze.

The-Morning-Coffee-9

Picturile cu mașini realizate în cafea sunt marea pasiune a tânărului, însă cariera pe care și-a dorit-o dintotdeauna și către care se îndreaptă cu pași repezi, este cea de car designer. Chiar și cei de la Peugeot și Porche au fost impresionați de expozițiile lui, motiv pentru care l-au invitat la mai multe evenimente automobilistice importante, din Europa.

Sursă foto: lolasbox.com, facebook.com/aqarelieff

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here