PhD Scott Hammond despre 9 Practices of Highly Reliable Teams. Un altfel de curs la Timișoara

0
434
Scott Hammond
Timp de două zile: 23 si 24 octombrie 2019, studenții de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), studenți ERASMUS, dar și de la alte facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT), profesori și reprezentați ai unor companii au participat la un altfel de curs susținut de Dr. Scott Hammond de la Utah State University, USA în cadrul programului de master Managementul Resurselor Umane, FEAA UVT. 
La invitația Conf. Dr. Denisa Abrudan, directorul Masterului Managementul resurselor umane, FEAA, UVT, Dr. Scott Hammond, expert în Leadership si HRM a acceptat să vină în România și să susțină în cadrul programului INTERNATIONAL HRM AUTUMN MASTER CLASS cursul THE NINE PRACTICES OF HIGHLY RELIABLE TEAMS.
PhD Scott Hammond a abordat acest curs cu inspirație, imaginație, emoții oferind participanților o imersiune în tot ce are mai bun un om: experiența sa, gândurile și motivațiile sale. Având la baza metoda storytelling, cursul a vizat capacitatea de a-ți pune întrebări și de a-ți da răspunsuri plecând însă de la o stare de fapt, de la o evaluare inițială, deschizând noi perspective, noi abordări ce vizează modul de a vedea și rezolva problemele. 
Întregul curs, ce a cuprins numeroase elemente reale din viata  a fost o fascinanta poveste adevărată și cu informații utile care pot fi aplicate cu succes în domeniul Managementului resurselor umane, Leadership-ului și nu doar atât. Prin explicarea domeniilor de intervenție, cursul a fost  complex și inovațional.
Ce părere au avut participanții?
Mioara Crivineanu, studentă 

Care consideri că e cel mai important lucru pe care l-ai învățat la curs?

Munca de echipă și seriozitatea sunt vitale în situațiile de criză.

Descrie cursul într-un cuvânt.

INSPIRING

Cum ți s-a părut acest curs comparativ cu cele obișnuite?

Interactiv și motivațional.

Ți-ai dori mai multe cursuri de acest gen?

Da, deoarece ajută la fixarea noțiunilor teoretice.

Merge spre zona „learning by doing”, în acest caz „learning by teaching life lessons”.

Laura Culda, studentă 

Care consideri ca este cel mai important lucru pe care l-ai învățat la curs?

Cel mai important lucru pe care l-am învățat la cursul domnului Hammond a fost importanta unei echipe care are la baza ei valori precum: comunicarea, responsabilitatea, asumarea deciziilor și dedicarea. Valori care se aplica atât în viata personală, cât și în cea profesională.

Descrie cursul într-un cuvânt.

Motivant!

Cum ți s-a părut acest curs comparativ cu cele obișnuite?

A fost un curs aparte, deoarece domnul profesor nu a prezentat doar niște informații teoretice, ci le-a întărit  cu exemple reale din munca lui, exemple care au subliniat atât de bine partea teoretica, încât nu a fost nevoie sa notez nimic. Informația s-a lipit pur și simplu de mine.

Ți-ai dori mai multe cursuri de acest gen?

Sigur ca da. Genul acesta de curs ma face să-mi doresc sa învăț mai mult, să fiu curioasă şi sa vreau mai mult de la mine.

Patricia Gagea, studentă

Care consideri ca este cel mai important lucru pe care l-ai învățat la curs?

Cel mai important lucru pe care l-am învățat în timpul cursului este ca avem nevoie de comunicare atât în viața personală. cât și în viața profesională. Exprimarea opiniilor și reacția pozitivă față de feedback-urile primite, indiferent dacă sunt negative sau nu, reprezinta o parte esențială într-un proces de comunicare reușit.

Descrie cursul într-un cuvânt.

Motivațional.

Cum ți s-a părut acest curs comparativ cu cele obișnuite?

Acest curs a fost un curs interactiv, în care informațiile spuse mi-au captat atenția și m-au determinat sa iau mai multe aspecte în considerare atunci când lucrez într-o echipa. Exemplele personale pe care domnul profesor ni le-a dat au făcut cursul  foarte interesant.

Gabriel Racz, HR & Controlling Manager

Mi-a plăcut mult Scott, e foarte natural, autentic, ușor de înțeles și pune mult suflet în ceea ce face.

Odaleea Iacob, Alexandra Simoc, Learning & Development Specialists

Cursul a fost o minunată oportunitate de a învăța, oportunitate care consolidează importanța valorilor esențiale, atunci când lucrăm împreună pentru îndeplinirea unui scop comun.

Valori puternice precum: umanitatea, lucrul în echipă, loialitatea față de comunitate trebuie să fie puternic incluse în personalitățile noastre și, mai mult, în structura unui specialist în resurse umane.

 

Articol realizat cu suportul Conf. Univ. Dr. Abrudan Denisa

Fotografii realizate de Todor Florina

Scott Hammond
PhD Scott Hammond
Scott Hammond
În timpul cursului
Scott Hammond
Phd Scott Hammond în timpul cursului
Scott Hammond
PhD Scott Hammond şi participanţii la curs