PGL va organiza DreamHack în Europa Centrală și de Est până în 2020

0
509

PGL, brandul de esport al ComputerGames.ro, va continua să organizeze evenimente DreamHack în România și în Europa Centrală de Est până în 2020 inclusiv.

Cel mai mare festival digital din România va crește de la an la an, conform noii înțelegeri dintre organizatorii PGL și proprietarii suedezi ai brandului DreamHack. Cele două părți au prelungit contractul de colaborare care prevede organizarea de evenimente DreamHack în exclusivitate de către PGL în România și în Europa Centrală și de Est până în 2020, inclusiv.

În următorii cinci ani, practicanții și iubitorii de sporturi electronice din România se vor putea întâlni în fiecare an la București și la Cluj-Napoca pentru a-și vedea vedetele preferate din domeniu înfruntându se pe scenă și pentru a concura în competiții create în special pentru ei.

„Edițiile anterioare ale DreamHack Bucharest și campionatele pe care le-am organizat în ultimii 13 ani de activitate au pregătit terenul pentru ce vrem să facem în viitor. Plănuim din ce în ce mai multe competiții internaționale și evenimente peste hotare. DreamHack în România va rămâne una dintre piesele de rezistență din portofoliul PGL, dovadă fiind că suntem gata să anunțăm edițiile viitoare din 2016 și 2017 și astfel să ne asumăm un angajament față de gamerii români care iubesc acest gen de festival”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

Următoarele ediții DreamHack în România sunt:

DreamHack Bucharest 2015: 24-26 aprilie 2015

DreamHack Cluj Napoca 2015: 30 octombrie – 1 noiembrie 2015

DreamHack Bucharest 2016: 22-24 aprilie 2016

DreamHack Cluj Napoca 2016: 7-9 octombrie 2016

DreamHack Bucharest 2017: 21-23 Aprilie 2017

DreamHack Cluj Napoca 2017: 6-8 Octombrie 2017

Despre PGL

PGL, brandul dedicat sporturilor electronice din cadrul ComputerGames.ro, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente naționale și internatționale. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, ESWC și KODE5, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și League of League of Legends Championship Series (LCS).

Despre DreamHack

DreamHack este cel mai mare festival digital din lume. Început ca un simplu LANParty în Suedia, în prezent se remarcă prin cele două ediții anuale la Jönköping: DreamHack Summer în iunie și DreamHack Winter în noiembrie. Evenimentele reprezintă o platformă pentru eSport și mai includ târgul DreamExpo, workshop-uri, întreceri de cunoaștere și creativitate, cosplay și multe altele. DreamHack reprezintă și un studio de creație și producție care vizează în mod special conținutul legat de gaming, sporturi electronice, muzică destinat transmiterii pe Internet sau la TV.

DreamHack se mai organizează în Marea Britanie, Spania, Franța și România.

DreamHack Bucharest este organizat de către compania Computergames.ro, prin brandul său e-sport – PGL.

Primul DreamHack Bucharest a avut loc în octombrie 2012. La ediția inaugurală au participat 5.000 de spectatori, iar valoarea premiilor a fost de 31.000 euro.

În 2013, DreamHack Bucharest a găzduit 12.000 spectatori, iar valoarea premiilor a crescut și ea la 60.000 euro.

În 2014, cele două ediții au adunat 45.000 spectatori și o valoare totală a premiilor de 250.000 euro.

DreamHack Bucharest 2015 cuprinde 4 turnee internaționale și 5 competiții naționale în care vor evolua peste 400 de jucători străini și români pentru premii în valoare de peste 250.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.