marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPeste 25.000 de pasionați ai sportului electronic la DreamHack Masters Bucharest

Peste 25.000 de pasionați ai sportului electronic la DreamHack Masters Bucharest

Weekendul acesta am participat la DreamHack Masters Bucharest 2014 la Sala Polivalentă. A fost primul eveniment de acest gen la care am participat vreodată. În principal am mers pentru a vedea turneul de Hearthstone, dar și pentru a-mi face o idee despre această nișă, cea a oamenilor pasionați de gaming. Nu am fost dezamăgită. Micile lacune tehnice sau organizatorice pe care le-a avut evenimentul pot fi trecute cu vederea fără probleme, mai ales dacă ținem cont de amploarea festivalului. photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_2Partea mea favorită a fost că aproape la fiecare pas te întâlneai cu vreun personaj din jocuri – gameri pasionați care au muncit la costume pentru a aduce un ”omagiu” personajului favorit (Cosplay). Mai multe aflați din următorul comunicat. 

Peste 25.000 de oameni au participat weekendul trecut la DreamHack Masters Bucharest – cel mai mare eveniment de sport electronic din România. Timp de trei zile, între 31 octombrie și 2 noiembrie, Sala Polivalentă din București a fost kilometrul zero al gamingului mondial. Cei mai buni jucători profesioniști din țară și din străinătate s-au înfruntat pentru trofee prestigioase și premii în valoare totală de 120.000 de dolari. Evenimentul a fost urmărit online de 2,2 milioane de oameni.

photo_Echipa Natus Vincere, campionii Dota 2 Champions League_1Trofeul Dota 2 Champions League, acordat la DreamHack Masters Bucharest

Semifinalele și finalele prestigioasei competiții DotA 2 Champions League s-au desfășurat pe scena Sălii Polivalente. În înfruntarea pentru cei peste 75.000 de dolari puși în joc, patru dintre cele mai bune echipe din lume – Natus Vincere, Team Tinker și Team Empire din Europa și Sneaky Nyx Assassins din Statele Unite ale Americii – au oferit publicului numeros meciuri spectaculoase.

Trofeul Champions League a fost adjudecat de foștii campioni și dublu vicecampioni mondiali, Natus Vincere (Na’Vi), din Ucraina. Victoria a fost primită cu urale de către public, iar jucătorul Danil „Dendi” Ishutin a dat autografe și s-a fotografiat cu fanii până aproape de miezul nopții. Dendi, fără îndoială cel mai celebru jucător de Dota 2 din lume, a câștigat până în prezent peste 1.000.000 de dolari din gaming.

Turneul Dota 2 Champions League a fost comentat de celebrii Toby „TobiWan” Dawson, Alexandru „ComeWithMe” Crăciunescu și Ionuț „Ar1se” Turtoi și prezentat de Jorien „Sheever” van der Heijden, una dintre cele mai iubite prezențe feminine din lumea sportului electronic.

photo_Thijs - olandezul care a castigat turneul Nescafe 3in1 HearthstoneTrofeul NESCAFÉ 3in1 Hearthstone a plecat în Olanda

Turneul NESCAFÉ 3in1 Hearthstone: Heroes of Warcraft, aflat la cea de-a doua ediție, a fost câștigat de olandezul Thijs Molendijk. Șaptezeci și doi de jucători din țară și din străinătate au luptat în calificări pentru un loc în top 8 și o parte din fondul total de premiere, în valoare de 10.000 de dolari. Competiția a fost difuzată prin livestream pe www.viagame.com.

Finalele campionatelor naționale, pe scena DreamHack Masters Bucharest

Finalele Romanian eSport Championship (ediția a 4-a) s-au desfășurat la DreamHack Masters Bucharest. România și-a aflat campionii la disciplinele: Counter-Strike: Global Offensive – echipa neXtPlease!, Dota 2 – echipa Cede Nullis Romania, League of Legends – echipa Ics Zece și la Hearthstone – MooDy.

photo_Mesaje de incurajare pentru echipa nationalaEchipa națională care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku, între 13-16 noiembrie, a primit sute de mesaje de încurajare din partea fanilor. Participanții la eveniment au avut ocazia să-și măsoare forțele cu jucătorii naționalei, în turneele organizate de NESCAFÉ 3in1. România se numără printre cele doar câteva țări din lume care vor fi reprezentate la toate disciplinele Campionatului Mondial.

photo_DHMB12Cupa Liceelor la League of Legends – cea mai populară „olimpiadă școlară” din România

Peste 1.000 de liceeni din 150 de colegii și licee din toată țara s-au înscris la Cupa Liceelor la League of Legends. Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Brăila, București, Buzău, Constanța, Focșani, Giurgiu, Gura Humorului, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Neamț, Târgoviște, Târgu-Mureș și Timișoara sunt doar câteva dintre cele 44 de orașe cu echipe înscrise în competiție. Între 31 octombrie și 2 noiembrie, cele mai bune patru echipe de liceeni au jucat fazele finale ale competiției, în cadrul DreamHack Masters Bucharest 2014. Cupa a fost câștigată de echipa Liceului Teoretic Nicolae Iorga, din București.

photo_Cosplay la DreamHack Masters Bucharest_4Cosplay-ul, la loc de cinste la DreamHack Masters Bucharest

DreamHack Masters Bucharest a fost din nou locul de întâlnire al pasionaților de Cosplay, care au ales să vină costumați în personajele lor preferate din jocurile video. Marii câștigători ai concursului de Cosplay jurizat de Ruxandra Târcă (redactor-șef CosplayGen) și Elffi (unul dintre cei mai cunoscuți cosplayeri masculini la nivel mondial) sunt: Bejenaru Bianca (locul I – personajul LeBlanc), Pascal Kimi Iosefina (locul al II-lea – personajul Queen of Pain) și Sora Ștefana (locul al III-lea, personajul Infernal Nasus). Ocupanta locului I va reprezenta România la DreamHack Winter 2014, în Suedia.

photo_DHMB16Printre activitățile cu mare priză la public s-au mai numărat: concursurile 1 vs. 1, atât pentru PC, cât și pentru console, show-urile de cosplay, Stream Area – unde au fost prezenți cei mai îndrăgiți YouTuberi români, zona de Bring Your Own Computer și nenumăratele concursuri organizate de partenerii DreamHack Masters Bucharest.

Sandra Sc
Sandra Sc
Studentă la FJSC și ardeleancă get-beget, din inima Transilvaniei. Trăiesc cu speranța că va veni un vreme în care o zi va avea măcar 30 de ore ca să pot face tot ce-mi doresc să fac. Sunt interesată de ceea ce se întâmplă în jurul meu și am o părere despre orice. Îmi plac oamenii activi, care mereu vor mai mult de la ei.
RELATED ARTICLES

Most Popular