Peste 100 de fotografii spun povestea Cartierului Creativ al Bucureștiului

0
39
Expoziție Cartierul Creativ afis

În perioada 11-14 decembrie 2018, în intervalul orar 14:00-21:00, într-un nou spațiu cultural pop-up, aflat pe Str. General Christian Tell nr. 23, va fi deschisă publicului expoziția foto Intersecții în Cartierul Creativ.

Proiectul își propune să evidențieze contrastul, dar și intersecțiile dintre infrastructura culturală valoroasă și antreprenoriatul creativ actual, prezentând o colecție de imagini și povești, un traseu imaginar prin cea mai efervescentă zonă creativ-culturală din București, Cartierul Creativ. Intrarea este liberă.

Expoziția urmărește totodată modul în care dezvoltarea relațiilor și sinergiilor între marile instituții culturale și organizațiile creative poate genera atât o creștere a consumului cultural, cât și a calității vieții la nivelul orașului, creând locuitorilor o percepție mai bună asupra acestuia.

Cele peste 100 de fotografii care alcătuiesc proiectul sunt semnate de Horațiu Șovăială, cel care a surprins frânturi de optimism și de energie coagulate în jurul oamenilor, organizațiilor și inițiativelor creative, și de Cornel Lazia, ale cărui imagini punctează energia nebănuită pe care instituțiile culturale din cartier o emană în jurul lor.

În plus, în cadrul expoziției Intersecții în Cartierul Creativ, pe 14 decembrie, la ora 19:00, va avea loc și lansarea numărului patru al ziarului Cartierul Creativ.

Ziarul Cartierul Creativ apare la fiecare doua luni și concentrează poveștile oamenilor, locurilor și afacerilor din cartierul cu același nume. Primul număr a explorat străzile cuprinse în perimetrul Calea Griviței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cel de-al doilea spațiul Știrbei Vodă – Gradina Cișmigiu – General Berthelot, iar numărul trei a completat harta cu Bulevardul Dacia – Calea Griviței – Constantin Budișteanu. Numărul al patrulea detaliază poveștile cuprinse în perimetrul Calea Victoriei – Ion Câmpineanu – Ion Brezoianu.

Cartierul Creativ al Bucureștiului, spațiu din jurul Parcului Cișmigiu, delimitat de Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Griviței și Bulevardul Dacia, Calea Victoriei și Strada Berzei, își propune să demonstreze potențialul pe care industriile creative îl au în dezvoltarea comunitară, economică și urbană.

Datorită concentrației foarte mare de entități și organizații creative, are potențialul de a determina poziționarea Bucureștiului pe harta destinațiilor turistice cultural-alternative la nivel regional și european.

Intersectii in Cartierul Creativ afisIntersecții în Cartierul Creativ este un proiect Cartierul Creativ, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.