PESTE 10.000 DE VIZITATORI AU PARTICIPAT LA PRIMA EDIȚIE DE BUCHAREST GAMING WEEK

0
73

București, 29 ianuarie 2018Bucharest Gaming Week a strâns la prima ediție peste 10.000 de pasionații de esports, gameri dedicați și oameni din industria de game development din România, majoritatea participanților fiind prezentă în weekendul 27-28 ianuarie. Vizitatorii au participat la numeroase activități care s-au desfășurat la standurile expozanților unde au avut loc peste 50 de competiții și tombole, iar fani de toate vârstele s-au adunat pentru a se întâlni cu creatorii de conținut, jucătorii profesioniști și youtuberii preferați.

Evenimentul central a avut loc la Romexpo, unde atracțiile principale au fost finalele esport ESL Southeast Europe Championship și Finala Sezonului 3 al Turneului Național de League of Legends. Câștigătorii au fost: echipa BPro (Bulgaria) la turneul de Counter Strike: Global Offensive, echipa românească Nexus Gaming la League of Legends și jucătorul Georgios “Likeabawse” Papadimitrakopoulos (Grecia) la turneul de Hearthstone. Finala Sezonului 3 a Turneului Național de League of Legends a fost câștigată de echipa românească RedFear. Premiile totale ale acestor competiții au depășit suma de 16.000 Euro.

În cadrul Bucharest Gaming Week vizitatorii au participat la următoarele activități: un workshop de game design dedicat liceenilor, o expoziție de concept art cu creații din jocurile realizate în România, un panel cu reprezentanți ai industriei de game development din țară și un game jam de 48 de ore care s-a concretizat cu un număr de 15 jocuri digitale și non-digitale realizate în timp record.

Printre momentele de top ale evenimentului central de la Romexpo se enumeră prezența Armatei României, turneul de PlayerUnknown’s Battlegrounds Romania Invitational susținut de HyperX, Turneul de Clash Royale, cu premiul de 1000 de euro, turneul Gateway VR Arena, organizat de către cei de la Gateway VR și prezența studiourilor românești de game development, în cadrul standului RGDA.

Bucharest Gaming Week a fost organizat de către Primăria Capitalei prin ARCUB.

Detalii pe arcub.ro

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Persoană de contact (presă):

Renate Luică — Specialist Marketing & PR

0773811296 | renate.luica@arcub.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.