Personalitati feminine pregnante

  0
  424

  14381_402804619792774_1083608315_n

  Grigore Vieru spunea ca ochii femeii iubite sunt marginea lumii. Dar câte alte mistere nu ascund ei? Și câtă forță transmite o privire! Femeile sunt un pilon de rezistență al oricărei societăți, dar, mai presus de acest lucru, ele reprezintă însăși viața. În privirile lor se nasc idei, iar cu mâinile lor făuresc minuni desavârșite. Sub pecetea femininului stau nume mari, personalități pregnante, care au schimbat ceva în această lume.

  Ioana d’Arc

  Ocrotitoarea spirituală al Franței, Ioana d’Arc a inspirat o revolta franceză împotriva ocupației engleze. O eroina atipică; la vârsta de doar șaptesprezece ani, Ioana a condus cu succes francezii spre victoria de la Orleans. Procesul de mai târziu și moartea martirică au sporit misterul ei.

  Marie Curie

  Marie Curie a fost prima femeie care a primit premiul Nobel și prima persoană care l-a câștigat pentru două categorii separate. Primul ei premiu a fost pentru cercetare în radioactivitate (fizică, 1903). Al doilea ei Premiul Nobel, pentru chimie de această dată, a fost în 1911. Câțiva ani mai târziua contribuit la dezvoltarea primei mașini cu raze X.

  Coco Chanel

  Unul dintre cei mai inovatori designeri de modă, Coco Chanel a contribuit la definirea stilului feminin și a rochiei in general, în timpul secolului douăzeci. Ideile sale au fost revoluționare; în special ea procura haine de sex masculin și le reproiectapentru a se potrivi femeilor.

  Margaret Thatcher

  Prima femeie prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher a definit un întreg deceniu. În special, ea este amintită pentru accentul pus pe responsabilitatea individuală și credința în piețele libere. A dezvoltat relații strânse cu R. Reagan, dar a fost mai sceptică in privința integrării europene.

  Audrey Hepburn

  Actriță din anii 1950-1960, Audrey Hepburn era cunoscută pentru farmecul și demnitatea ei. Mai târziu a fost votată ca fiind cea mai frumoasă femeie a secolului al XX-lea. După ce cariera ei s-a încheiat, la mijlocul anilor 1960, ea a dedicat perioada rămasă din viață pentru munca umanitară la UNICEF.

  Cleopatra

  Ultimul conducător al Egiptului urmaș a lui Ptolemeu, Cleopatra a căutat să-și apere Egiptul de dominația Imperiului Roman. În acest sens, ea a format relații cu doi dintre cei mai puternici lideri din Roma: Marc Anthony și Julius Caesar.

  Susan B. Anthony

  Susan Anthony a pornit o campanie împotriva sclaviei, dar și pentru promovarea drepturilor femeilor și lucrătorilor. Ea a convins oamenii de necesitatea ca și femeile să voteze. A vizitat Statele Unite ale Americii si a dat nenumărate discursuri pe teme ce priveau drepturile omului.

  Millicent Fawcett

  Millicent Garrett Fawcett a militat pentru drepturi egale ale femeilor. Ea a condus cea mai mare organizație de vot din Marea Britanie, non-violentă (NUWSS) și a jucat un rol-cheie în obținerea votului feminin.

  Elisabeta I

  Regină a Angliei într-o perioadă de mari schimbări economice și sociale, ea a văzut Anglia cimentată ca țară protestantă. În timpul domniei sale a asistat la înfrângerea Armadei Spaniole, lăsând Marea Britanie să devină mai târziu una dintre superputerile dominante din lume.

  Sursă fotografie: www.sectiadecopiideva.blogspot.com