De Ziua Mondială a Mediului, Asociația Shakespeare School pentru Educație a premiat pasiunea pentru limba engleză și cele mai creative idei despre cum păstrăm Planeta Verde.

29 de elevi cu talent la scris, din București, dar și din alte 12 orale ale țării, din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Prahova, Timiș și Vâlcea, au intrat direct în finala ediției a 7-a a competiției naționale de eseuri în limba engleză Shakespeare School Essay Competition.

Meritul lor este cu atât mai mare cu cât au fost aleși de juriul competiției dintre cei peste 3.000 de participanți din toate județele țării.

Câștigătorii premiilor I – Vladimir Ștefan Pechi, elev al Colegiului Național Grigore Moisil, București, la categoria 11 – 14 ani, și Andreea Bădeu, de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc, București, la categoria 15 – 19 ani, vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii și universități de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

Printre premiile oferite tuturor finaliștilor, cu ajutorul susținătorilor performanței în educație Shakespeare School, British Council, Unilever, Fischer International, Cărturești, Dacris, Simaco Advertising, Mirunette International Education și Ubisoft, s-au numărat cursuri de vară de limba engleză, taxe pentru examene Cambridge, bilete de avion valabile la achiziționarea unei tabere internaționale de limba engleză, e-readere și obiecte realizate din materiale reciclate, rucsaci, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.

Lista completă a câștigătorilor și eseurile care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, pot fi accesate pe pagina dedicată competiției, pe blogul Shakespeare School.

În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată Cătălinei Georgescu, profesor de limba engleză la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” – Oradea, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la ediția de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuită inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 19 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Provocarea ediției cu numărul 7 a concursulului Shakespeare School Essay Competition a fost: Think green, speak green, act green! Participanții au înscris în competiție eseuri în limba engleză prin care și-au exprimat propriile idei despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Ambasadorul competiției de anul acesta a fost Andrei Roșu – sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență este o inspirație pentru tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here