“Perfect sănătos” – intră în cinematografe din 15 septembrie

0
44

Perfect sănătos” este un lungmetraj de ficțiune regizat de Anca Damian, cu Vlad Ivanov, Anghel DamianOlimpia Melinte, Adrian Titieni în rolurile principale. Filmul intră în cinematografe din 15 septembrie.

Sinopsis: Andrei, un tânăr avocat stabilit la București, se întoarce în Clujul natal pentru înmormântarea tatălui său. Ieșirea din scenă a lui Toma, judecător influent și seducător redutabil, are loc în condiții suspecte care-l împing pe Andrei să ia ancheta în propriile mâini. În căutarea obsesivă a adevărului despre moartea și viața tatălui său, Andrei tulbură intimitatea Elenei, tânăra sa mamă vitregă, dar și a comunității de procurori și judecători, martori tăcuți ai ultimei seri a lui Toma.

Obligat să vadă lumea prin ochii părintelui său, Andrei începe să găsească răspunsuri la întrebări pe care nu voia să și le pună. De ce l-a părăsit Ioana, iubita sa din adolescență? Ce căuta, de fapt, Elena în relația cu tatăl său? Finalul brutal al vieții intense și ascunse a lui Toma, tată imperfect și bărbat perfect sănătos, îl obligă pe Andrei la o maturizare violentă, în care amintirile deschid interpretări și descoperirile nu ajută. Iubirea leagă singurătățile, dar nu dezleagă misterul vieților individuale.

 

Despre regizoare: Anca Damian a studiat la UNATC București, unde a absolvit secția Imagine și, ulterior, a obținut un doctorat în Cinematografie și Artă. După absolvirea facultății, a lucrat ca director de imagine pentru două lung metraje de ficțiune și mai multe documentare și scurtmetraje și, de asemenea, ca regizor, scenarist și producător pentru documentare de artă.

A intrat în atenția industriei cinematografice ca regizor, scenarist și producator, cu documentarul de animație CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO (2011), co-producție România-Polonia, selectat în peste 150 de festivaluri internaționale, precum Locarno, Annecy, Varșovia, Copenhaga, Pusan, și premiat cu peste 35 de premii de prestigiu, inclusiv Cristal la Annecy 2012. Filmul anterior, ÎNT LNIRI INCRUCIȘATE (2008), co-producție România-Finlanda, a reprezentat primul sau film de lung metraj ca regizor, scenarist și co-producător și a fost selectat la Pusan, Chicago, Goa, Goteborg și Roma. Lungmetrajul de ficțiune O VARĂ FOARTE INSTABILĂ (2013) este cel de-al treilea proiect al său în calitate de regizoare, co-scenaristă și producătoare.

Filmul este o co-producție România-Cehia-Suedia-Marea Britanie, cu o distribuție internațională din care fac parte Jamie Sives, Kim Bodnia, Ana Ularu și Diana Cavallioti, a avut premiera mondială la Varșovia în 2013 și a fost selectat la festivaluri internaționale precum Goteborg, Febiofest Praga, East and Film Festival Londra. Următorul său proiect este documentarul de animație MUNTELE MAGIC (2015), care a avut premiera mondiala la Annecy 2015 și premiera internațională la Karlovy Vary 2015, unde a primit Mențiunea Specială a Juriului. Filmul a fost selectat în alte peste 60 de festivaluri internaționale precum Ottawa, Leipzig Dok, Amines, Gijon, Budapest Anilogue și a primit 10 premii, inclusiv Premiul Eurimages AUDIENTIA 2016. În prezent, Anca Damian este implicată în 3 proiecte aflate în diferite stadii de producție: MOON HOTEL KABUL (lungmetraj de ficțiune în post-producție), EXTRAORDINARA CĂLĂTORIE A MARONEI (lungmetraj de animație în pre-producție) și INSULA (lung metraj de animație, în finanțare). Cel mai recent film al său, lungmetrajul de ficțiune PERFECT SĂNĂTOS, va avea premiera în cinematografele din România pe 15 septembrie 2017. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.