O șansă pentru Tana

0
235
O șansă pentru Tana

Donează pentru ca Tana să poată trăi viața pe care și-o imagina!

Tana Gușiță a fost diagnosticată cu encefalită autoimună pe 26 septembrie 2016. În cât mai puține cuvinte, encefalita autoimună este o condiție medicală gravă, în care sistemul imunitar atacă creierul, deteriorându-i funcțiile. Manifestările clinice evoluează rapid. După faza incipientă, asemănătoare gripei, pacienții dezvoltă tulburări de comportament, probleme de vorbire, psihoze, la care se adaugă pierderi de memorie și episoade epileptice.

Prin diagnosticarea rapidă și tratamentul adecvat, mulți dintre pacienți își recapătă funcțiile aproape în întregime.

Povestea Tanei: Septembrie – Decembrie

Joi, 17 septembrie. Tana este adusă la Urgențe în urma unei crize convulsive. În mai puțin de 10 minute, este supusă unui examen CT (computer tomograf). În aceeași noapte, este mutată la  Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș” unde este sedată și intubată. O săptămână mai târziu, este transferată la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde este ținută în comă indusă pentru încă 3 săptămâni.

Este jumătatea lui Octombrie și anul universitar a început. Tana își întrerupe studiile.

Decembrie. Investigațiile continuă, dar recăderile sunt frecvente. Vorbește, uneori glumește și râde, iar pentru perioade scurte de timp, pare să înțeleagă unde se află și de ce.

Tana încă luptă cu această boală. Are nevoie de recuperare neurologică, neuromotorie si psihologică pentru încă 6 luni pentru a putea avea o șansă. Până în prezent a fost acoperit costul primelor 4 luni de tratament, însă încă 6 luni depășesc cu mult puterile apropiaților ei.

Donează în contul Asociației care se ocupă de strângerea fondurilor pentru ca Tana să poată beneficia de tratamentul de care are nevoie!

Asociația Hermes București

CIF: 29099329

Nr. inreg in RAF: 77/12.05.2011

Cod de identificare fiscala: 29099329

Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

Adresa: Bucuresti, str. Masina de Paine nr.41, bl. OD55, scara 1, ap.41, sector 2

Puteți dona inclusiv online, plata fiind securizată și ajungând acolo unde este nevoie.

Toate detaliile despre modul în care o puteți ajuta pe Tana se regăsesc pe http://pentrutana.org/ și https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/PENTRU-TANA

Surse: www.bursabinelui.ro; www.curierulnational.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.