luni, ianuarie 24, 2022
Recrutare IQool
AcasăPentru sesiune, aș învăța în cele mai frumoase biblioteci din lume
Array

Pentru sesiune, aș învăța în cele mai frumoase biblioteci din lume

Pentru sesiune, aș învăța în cele mai frumoase biblioteci din lume

E acea perioadă a anului în care cuvântul sesiune e laitmotivul vieții. Degeaba te prefaci că nu îți vine să pleci pe altă lume. Te vezi în ipostaza de a nu ști cu ce curs să începi și pe care să-l termini. Parcă în toate locurile în care ai învățat până acum nu-ți mai găsești liniștea.

Ai vrea, totuși, să nu te mai plângi și să înveți. Să știi că ai dat toate examenele și, de acum, poți intra în rutina ta zilnică. Dar, evident, mintea îți zboară pe alte tărâmuri.

Cum ar fi dacă m-aș duce într-un loc anume să învăț pentru sesiune? Spre exemplu, în cele mai frumoase biblioteci din lume. Cu siguranță ți-ar veni cheful de învățat.

Acestea sunt bibliotecile unde mi-aș adăposti gândurile și aș învăța pentru sesiune.

Biblioteca The Peabody, Sua

Regăsim un aspect de catedrală în această bibliotecă și deține zeci de cărți, înconjurate frumos de o balustradă. Este realizată în stil clasic, din fier.

646x404

Biblioteca Tianyi Chamber, China

Datează din anul 1561 și este cea mai veche bibliotecă din China. Interiorul este foarte întunecat, pentru că nu a fost realizată să se citească înăuntru.646x404 (1)

Biblioteca Admont Abbey, Austria

Este o adevărată capodoperă. Aici nu găsești birouri pentru a studia. Biblioteca e doar pentru vizitatori, pentru a admira creațiile.646x404 (3)

Biblioteca Mafra Palace, Portugalia

Este considerată cea mai lungă bibliotecă din lume, măsurând 88 de metri.646x404 (2)

Biblioteca Escorial, Spania

Găsim o îmbinare maiestoasă de rafturi, cărți și picturi. Finalizată în 1585, a influențat multe construcții.646x404 (4)

Biblioteca Malatestiana, Italia

Găsim aici cel mai bine păstrat stilul autentic medieval. Deține cărți originale, așezate exact cum au fost ele inițial.646x404 (5)

Biblioteca Tripitaka Koreana, Coreea de Sud

Cărțile din această bibliotecă datează din anul 1251.646x404 (6)

Știm că e greu să ne imaginăm că vom putea ajunge să învățăm în aceste biblioteci, dar măcar gândul ni-l putem duce. Dacă într-adevăr duci lipsă de un loc tihnit pentru studiu, dă o fugă până la Cărturești.

sursă foto: adevărul.ro

Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular