luni, ianuarie 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăArte și cartePEDAGOGIA MUZICALĂ - CERTIFICATUL DACLCROZE (GENEVA) POATE FI OBȚINUT ÎN PREMIERĂ ÎN...

PEDAGOGIA MUZICALĂ – CERTIFICATUL DACLCROZE (GENEVA) POATE FI OBȚINUT ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA

Programul Certificatul Dalcroze în România (CDR) demarează din 10 iulie și se va desfășura în mai multe etape

Asociația Cultură prin Muzică lansează în premieră în România programul Certificatul Dalcroze în România (CDR) deschis în România în cadrul colaborării elvețiano-române dintre Institutul Jaques-Dalcroze Geneva și Asociația Cultură prin Muzică. Programul este reglementat prin Convenția semnată de părți în 14 decembrie 2020 și se finalizează cu o diplomă recunoscută de Institutul Jaques-Dalcroze Geneva iar, la nivel internațional, în toate mediile profesionale Dalcroze.

Programul Certificatul Dalcroze în România (CDR) demarează din 10 iulie cu PRIMA ETAPĂ – CURSUL INTENSIV DALCROZE, care se va desfășura în perioada 10-15 iulie 2021. Cursul este parte integrantă a programului, dar poate fi accesat separat. Pe parcursul celor 38 ore, participanții pot experimenta diferite fațete ale pedagogiei muzicale de tip activ Dalcroze: exerciții de concentrare, coordonare, reacție, expresie, dezvoltare corporală prin și pentru muzică, sugestii muzicale pentru dezvoltarea și îmbogățirea percepțiilor corporale.


Detalii despre înscriere și programul complet pot fi consultate aici >>> Program & detalii inscriere Curs Intensiv Dalcroze I.


Programul Certificatul Dalcroze în România (CDR) se adresează tuturor profesioniștilor activi în domeniul muzical, în sfera artistică (dans, actorie) sau non-artistică (științele educației, psiho-pedagogie, asistență socială, terapie) doritori să
cunoască și să aprofundeze pedagogia muzicală Dalcroze cu aplicație în diverse domenii.

Conținutul programului (structura, materiile principale, numărul de ore) și profesorii specialiști din cadrul lui sunt desemnați de Institutul Jaques-Dalcroze Geneva (IJD). Profesorii specialiști de la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva sunt deținători ai Diplôme supérieur Jaques-Dalcroze și formatori de talie internațională.


„Certificatul Dalcroze în România răspunde nevoilor oamenilor oferindu-le posibilitatea să cunoască și să poată folosi instrumentele Dalcroze prin experimentare directă, trăindu-le. Deci, scopul este într-adevăr acesta: să
răspundem nevoilor persoanelor care nu se pot implica prea mult la nivel de timp, dar care doresc să cunoască pedagogia Dalcroze și să o aplice în propria profesie.” a declarat profesorul Jean-Marc Aeschimann, directorul programului, într-un
interviu acordat în exclusivitate. Întregul interviu poate fi consultat aici: Interviu cu Jean-Marc Aeschimann – profesor responsabil al CDR.

Programul CDR este o oportunitate unică pentru profesioniștii din România să acceseze o formare continuă de calitate, cu un program elvețian, într-un domeniu de foarte mare interes, să-și îmbogățească și să-și diversifice aria de acțiune și metodele de lucru în cadrul propriei profesii.


Pentru o informare completă asupra programului, puteți accesa detaliile programului CDR și pagina web dedicată programului: www.dalcroze.ro

Organizatori: Asociația Cultură prin Muzică, Institutul Jaques-Dalcroze Geneva
Parteneri: Radio România Muzical (RRM), ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Universitatea Națională de Muzică București (UNMB)

muzică
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular