joi, mai 30, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStylePăzea, vine sesiunea! Cum învățăm pentru examene?

Păzea, vine sesiunea! Cum învățăm pentru examene?

Păzea, vine sesiunea! Cum învățăm pentru examene? Apa îngheață, examenele nu! Probabil că tot ce ai vrea să faci este să stai în pat, cu o cană de ceai sau de vin fiert în mână și să te uiți la serialul tău favorit sau la un meci. Dar suntem în ianuarie, atunci când Facebook-ul se umple de postări cu și despre sesiune, iar părinții te întreabă când ai primul examen. Orice ai face, de ea nu scapi! Nu poți scăpa de tot, dar poți scăpa cu bine.

Vremea ne cam închide în casă, așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să înveți. Examenele se apropie încet, dar sigur, și cu siguranță vrei să obții sfântul 5! Uite câteva ponturi despre cum învățăm pentru examene astfel încât să dăm randament cât mai mare în sesiune!

1. Învață dimineața!

Cum învățăm pentru examene? Dimineața, creierul este mai odihnit și puterea de concentrare mai mare. Peste zi apare oboseala, iar randamentul tău va fi mai mic seara. Pe cât îți permite programul, încearcă să aloci dimineața o oră, două pentru învățat, imediat după ce te trezești. Intervalul 09:00-11:00 este ideal pentru această activitate, fiind cel în care creierul este capabil de concentrare maximă.

2. Fii organizat!

Cum învățăm pentru examene? Înainte de a începe să înveți, asigură-te că ai toate notițele așezate în ordine și că știi exact ce trebuie să înveți. Dezordinea în cursuri va însemna, implicit, și dezordine în informațiile din capul tău, iar asta nu va duce la nimic bun.

3. Începe să înveți din timp!

Cum învățăm pentru examene? Nu începe să înveți în ajunul examenului! Vei reține informații, dar va fi o memorare de scurtă durată, și nu vei fi sigur pe răspunsurile tale în momentul examenului. Materia este consistentă și nu vei avea timp să citești totul într-o singură zi. Cel mai bine e să începi să citești materia cu câteva săptămâni înainte pentru a te familiariza cu informațiile.

4. Găsește un mediu favorabil studiului!

Cum învățăm pentru examene? Este important să te afli într-un cadru potrivit atunci când înveți. Găsește un loc în care să te poți concentra, nu unul în care te ia somnul citind. De exemplu, e o idee proastă să înveți stând în pat. Mergi la bibliotecă, într-o cafenea liniștită, sau creează un grup de studiu cu alți 2-3 prieteni acolo unde locuiește unul dintre voi. Ce contează e să găsești un mediu potrivit pentru tine!

5. Hrănește-ți organismul!

Cum învățăm pentru examene? Sesiune nu e ca să slăbești 5 kilograme, iar examenele nu trebuie să îți dea peste cap organismul! Nu renunța să mănânci ca să ai mai mult timp pentru învățat, nu este deloc o idee sănătoasă! Creierul are nevoie de hrană, nu poți da randament dacă nu mănânci, deoarece vei obosi mult mai repede. Alimentează-te cu hrană sănătoasă – carne, pește, fructe – și menține-ți organismul sănătos.

Optimism și relaxare! Trece și sesiunea asta!

Sursă foto: oglindacatreprezent.wordpress.com

Irina Ciobotaru
Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

Most Popular