marți, noiembrie 28, 2023
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipPatru scuze folosite de femeie ca sa-si apere iubitul

Patru scuze folosite de femeie ca sa-si apere iubitul

 

Știm cu toții expresia „Dragostea este oarbă” și de multe ori am trăit această senzație pe pielea noastră. Nu este ca și cum ai pluti pe un norișor pufos, confortabil și sigur. Au contraire! Aș spune că mai degrabă seamănă cu senzația aia… când porți niște pantofi din plumb. Sunt greoi, sufocanți și până la urmă trebuie să îi dai jos. Dragostea, acest sentiment până la urmă frumos pe care îl căută fiecare dintre noi, poate să fie unul parșiv, nemilos… și în ultimă instanță să te țină în șah mai ceva ca pe un jucător la păcănele. Ne lăsăm conduși de aceste trăiri și de aceea facem greșeli. În special noi, femeile. De ce? Pentru că noi suntem mai permisive în general și ni se pare mai simplu să ne prefacem că înțelegem anumite lucruri doar pentru ca totul să fie… OK.

Soul sista`, dă-mi voie să te contrazic. Last time I checked, o relație era formată din doi oameni, așadar, ar trebui să se meargă pe principiul: meet me half way, zic eu. Nu degeaba se spune că mereu suntem în căutarea sufletului pereche. Trebuie să existe un echilibru. Credeați că 1+1=2 și s-a cam terminat problema, așa e? Ei bine, nu. Dragostea aceasta oarbă ne întunecă gândirea și nu mai vedem lucrurile așa cum sunt ele de fapt. Iată câteva dintre scuzele pe care le folosesc femeile atunci când vor să justifice într-un mod sau altul comportamentul iubiților.

1. O să se schimbe. Da… și Moș Crăciun există. Lucrurile rele nu o să se întâmple persoanelor bune, pădurile tropicale vor fi salvate, foametea în lume va fi doar un vis urât… și tot așa. E drăguț totuși că deseori sperăm la o schimbare din partea persoanei iubite. Îmi amintește de luptele acerbe ale lui Don Quijote cu morile de vânt. Erau în zadar, dar îmi plăcea perseverența lui.

10599672_709040809166540_1001863852408063029_n

2. Știu că îi pasă. Unicul mod în care poți fi sigură că îi pasă este să îți demonstreze. Doar pentru că îți aduce flori sau îți spune că a învățat din greșeala pe care a făcut-o, nu înseamnă că așa este. Pur și simplu înseamnă că s-a uitat prea mult la Oprah sau a citit cărți despre cum să „vrăjești” femeile.

a.baa-You-love-me-

3. Este ocupat. Mi se pare atât de complicat. Dacă vă scriem și suntem atente, vă sufocăm, suntem needy, iar în felul acesta vă îndepărtăm. Dacă suntem mai distante… you know, play it cool, suntem reci, neinteresate și nici așa nu e OK. Eu sincer vă sfătuiesc să decideți ce vă doriți, băieți, în caz contrar… o să decidem noi și a doua variantă este cea mai la îndemână.

tumblr_n8i1k13qQ71s63gvmo1_500

4. Nu o să se mai întâmple vreodată. Once a cheater, always a cheater. Un principiu cam drastic după unii, dar sănătos pentru ceilalții. Ce-i drept, această temă poate fi privită din mai mult unghiuri, însă cred că putem fi de acord că nimic nu e mai este la fel într-o relație când cineva calcă strâmb.

tumblr_n53uaj0ton1s9xzqso1_500

Ce trebuie să înțelegem este faptul că într-o relație nu trebuie să existe asemenea scuze, justificări. Dacă se întâmplă, cel mai bine ar fi să evaluăm situația și să facem ceea ce e mai bine pentru noi.

Sursă: elitedaily.com

Sursă foto: tumblr.com

Roxana Ursu
Roxana Ursu
Ador cuvintele mici, simple, cu impact mare. Ador oamenii care găsesc un motiv să zâmbească în fiecare zi. Iubesc ploaia, toamna si zilele calde de primăvară. Sunt perfecționistă și nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială. Îmi place să călătoresc, să pierd timpul uitându-mă la filme, să merg la teatru și să găsesc relaxare și inspirație în muzica pe care o ascult. Merg pe principiul: „If you're going to be thinking anyway, think big! ”
RELATED ARTICLES

Most Popular