marți, decembrie 5, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStylePatru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Patru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Patru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Te afli în perioada aceea a anului în care eşti mai mult răcit decât sănătos. Fiecare dintre noi trecem prin asta, unii mai des decât ceilalţi, aşa că nişte idei de remedii naturale cred că îți sunt binevenite acum.

Dar de ce naturale şi nu clasicele medicamente de la farmacie? Pentru că sigur te-ai săturat de ele şi pentru că naturalul este mereu mai sănătos.

Patru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un antioxidant puternic. Acesta conţine o gamă variată de substanţe care, dizolvate în apă, acţionează ca nişte antibiotice non-toxice. Rezervor natural de vitamine, minerale şi aminoacizi, ceaiul verde stimulează sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta cu infecţiile.

Îţi recomand să-l bei dimineața, în locul clasicei cafele.

Patru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Ceaiul de ceapă cu nuci

Da, are un gust la fel de îngrozitor pe cât sună, dar face minuni cu gâtul bolnav. Ia o ceapă, decojeşte-o (o poţi folosi pe toată, chiar dacă eu prefer doar frunzele care formează coaja) și procedează în acelaşi fel cu nuca.

Pune frunzele de ceapă şi nuca în apă şi fierbe-le bine. La final, înainte de a bea amestecul cald, adaugă nişte miere… pentru gust. Gâtul tău îţi va mulţumi!

Patru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Şodoul, aliatul gâtului răguşit

Nu, nu suntem la cursuri de japoneză. Învăţăm cum să scăpăm de răguşeală şi de dureri în gât.

Pentru asta avem nevoie de un ou crud, lapte cald şi miere. Dacă le amesteci bine, au un gust foarte bun şi îți fac minuni în perioade de criză.

Patru remedii naturale care te ajută să scapi de răceală

Tinctură de propolis şi echinaceea

Combinația este benefică pentru stimularea sistemului imunitar și se administrează simplu şi rapid. O poți pune în ceai, apă sau pe zahăr pentru un plus de gust.

Este recomandat ca această tinctură să fie folosită de la primele semne de răceală până la dispariția simptomelor.

Indiferent de ce remediu preferi, nu uita să îţi asiguri un somn odihnitor, să incluzi în dieta ta cât mai multe fructe şi legume proaspete și să consumi plante antibacteriene precum usturoiul sau ceapa.

Multă sănătate!

Surse foto: click.ro, acasa.ro, bianca-maza.blogspot.ro garbo.ro, imaginea.info

Anca Argatu
Anca Argatu
Sunt o persoană ambițioasă, calculată, deschisă spre nou și dornică de a scrie și a citi materiale pe teme de interes pentru tineri. Îmi exprim ideile mult mai bine în scris decât oral, tocmai de aceea fac parte din cea mai cool redacție. Îmi place să mă plimb prin parc, să citesc, să inot și să stau la soare cu un frappe alături. Iubesc Grecia pentru plajele superbe și pentru că am sânge de grec în vene şi Bulgaria pentru pârtiile ireal de bune pentru sporturile de iarnă. Restul amănuntelor despre mine le veți afla din articolele scrise cu drag și spor.
RELATED ARTICLES

Most Popular