marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăTimp Liber(P)Parteneriate de referință din industria cazinourilor

(P)Parteneriate de referință din industria cazinourilor

Fiecare industrie are nevoie de un mecanism propriu prin care poate susține mai multe etape de dezvoltare succesive. Parteneriatele între business-uri le ajută pe ambele să crească, să obțină clienți și să obțină și un anumit grad de branding. Deși foarte mulți dintre noi suntem doar jucători și ne concentrăm doar pe divertisment, este important să înțelegem cum funcționează aceste mecanisme și ce înseamnă mediul de business, dar și efectul pe care aceste colaborări le au și ce învățături pot fi extrase din ele. De aceea, astăzi vom discuta despre cele mai importante parteneriate din industria de cazino și ce au reușit să producă pentru industria de gambling la nivel mondial.

UFC – Pokerstars

Dacă te gândești la UFC și la industria de business care îți oferă chiar și un Bonus de ziua ta Winbet, vei găsi destul de multe elemente pe care acestea le au în comun. Meciurile din UFC sunt de obicei disponibile pentru a plasa pariuri în agențiile de profil. Frecvent, agenții de pariuri sunt chiar și sponsori pentru campionatele și turneele sportive. Dar în UFC, unde luptele sunt foarte violente, pline de acțiune și tehnică. Un alt nume important care îți vine în minte când vorbim despre UFC, nu ne putem gândi decât la Conor McGregor și la succesul incredibil pe care acesta l-a avut în cariera sa de luptător. Dar așa cum spune și titlul, UFC a reușit să realizeze un parteneriat cu Pokerstars. Te gândeai ce anume au în comun acestea două?

Ei bine, această colaborare este de forma unei sponsorizări, iar Pokerstars a profitat de atenția care s-a ațintit asupra turneelor de UFC și cu siguranță unii dintre pasionații de sporturi ar putea fi pasionați și de Poker. Cei de la Pokerstars s-au folosit de aceste strategii de branding și promovare chiar și organizând anumite evenimente în UFC dintre care și câteva turnee care au purtat și numele Pokerstars. Acesta se numea UFC KO POKER.

Scientific Games – 21st Century Fox

Cu siguranță nu te așteptai la următorul parteneriat, dar acest lucru este valabil deoarece echipa de la Scientific Games este unul dintre cei mai puternici dezvoltatori de sloturi din lume. Aceștia au oferit comunității de jucători pasionați de sloturi, unele dintre cele mai importante nume de sloturi care au fost responsabile pentru inițierea multor jucători în industria de gambling. Aceștia au pus la punct un parteneriat cu cei de la 21st Century Fox, un studio de top și un puternic concurent pentru industria de cinematografie și media de la nivel mondial. Cele două entități nu au nici ele foarte multe lucruri în comun, ceea ce a condus la producerea unui parteneriat ciudat, dar de succes.

Scientific Games și-a propus să producă un set de sloturi care să atragă extrem de mulți jucători. Aceștia au cumpărat de la 21st Century Fox mai multe licențe de filme pentru a putea dezvolta sloturi cu tematică de film. Astfel, Scientific Games au creat primele sloturi cu The Simpsons. Sloturi precum Avatar sau Family Guy au fost și ele produse în urma unei astfel de colaborări. Dar vrei să auzi ceva mult mai ciudat? 21st Century Fox este o companie deținută de Disney care este complet împotriva jocurilor de noroc. Dar cumva, aceste colaborări au reușit să treacă neobservate.

Numele stadioanelor

Fotbalul este sportul unde furnizorii de jocuri de noroc sunt cei mai activi. Acest fenomen este vizibil și în România unde cele mai populare agenții de pariuri sunt sponsori principali pentru multe echipe de fotbal din toate ligile și campionatele importante. Dar care este legătura cu stadioanele? De-a lungul timpului, aceste parteneriate au reușit să devină din ce în ce mai creative. Prin urmare, stadioane, ligi, turnee, echipe și chiar jucători sunt actori principali în parteneriatele puse la punct de către unele entități din industria cazino. The Emirates Stadium este unul dintre puținele stadioane din lume care a fost rezultatul unei sponsorizări, lucru care care fost acceptat destul de greu de fani.

Ai auzit până acum de Bet365? Este un operator de jocuri de noroc cunoscut la nivel internațional și este cunoscut și pentru sponsorizarea Stoke City Stadium. Un alt stadion sponsorizat de un provider din industria de gambling este Leicester City. Acesta este sponsorizat de King Power. Mai ciudat este că stadionul celor de la Leicester City a fost pentru foarte mult timp sponsorizat de un producător de chipsuri din cartofi.

Concluzie

Industria globală de jocuri de noroc are un viitor strălucit, dar care poate fi afectat foarte negativ în urma alterării comportamentului jucătorilor. În ultimii ani, gamblingul a pătruns tot mai mult în industrii anexe fiind într-un contact mult mai mare cu jucătorii, comunitățile de gameri și generația tânără.

RELATED ARTICLES

Most Popular