Parfumul-afis

Parfumul – accesoriul indispensabil al româncelor, conform celui mai complex studiu despre parfumuri

Mai mult de jumătate dintre românce se declară fidele unui singur parfum în viața de zi cu zi.
 Acesta este indispensabil pentru aproape jumătate dintre ele, mai important chiar decât rujul sau ciocolata.
 9 din 10 dintre femei* au schimbat parfumul pe care l-au folosit prima dată fie din cauză că nu se mai găsea pe piață, fie pentru că au descoperit alte arome cu care au dorit să experimenteze
 Prețul, un argument neimportant în decizia de achiziție; ceea ce contează este starea de spirit pe care care o creează parfumul.

București, 25 septembrie 2019 – AVON ROMÂNIA lansează cel mai complex studiu despre relația româncelor cu parfumul, care a urmărit să identifice cât de mult experimentează femeile din România cu acest accesoriu, ce sacrificii fac pentru el, cât de important este față de alte elemente din viața lor.

Sunt sau nu fidele unui singur parfum? Ce este mai important: parfumul sau rujul? Este
prețul un criteriu definitoriu atunci când își aleg aroma preferată?, sunt doar câteva dintre întrebările adresate în chestionar.

Parfumul, un accesoriu esențial pentru femei
Aproape jumătate dintre participantele la studiu consideră parfumul un obiect indispensabil pentru viața de zi cu zi. Acesta ocupă în preferințele femeilor un loc mai important decât poșeta, rujul sau chiar plăcerea vinovată pe care nimeni nu și-o poate refuza – ciocolata. Peste jumătate dintre românce poartă sticla de parfum preferată peste tot cu ele, atât în vacanțe, cât și în viața de zi cu zi.

Parfumul completează rutina de frumusețe a femeilor
Parfumul este considerat de românce nota finală care le completează ținutele de zi cu zi. Un număr semnificativ de femei consideră (60%) că parfumul este accesoriul care le întregește look-ul și care le face să se simtă mai încrezătoare în ele.

Mai mult de jumătate dintre românce folosesc un singur parfum zi de zi
Româncele se declară fidele unui singur parfum în viața de zi cu zi: mai mult de jumătate dintre ele au spus că folosesc o singură aromă în rutina obișnuită de frumusețe. Chiar și în cazul ocaziilor speciale, două treimi dintre femeile întrebate au spus că utlilizează un singur parfum, indiferent de tipul ocaziei sau de momentul zilei în care se desfășoară.

Deși fidele unui parfum, acesta diferă de-a lungul timpului. Aproape toate femeile intervievate (90%) au declarat că au schimbat parfumul pe care l-au folosit prima oară, fie pentru ca nu se mai găsește pe piață, fie din dorința de a încerca ceva nou, odată cu descoperirea altui parfum (mai ales în cazul tinerelor între 18 și 24 de ani).