1012344_546174912110186_1647864450_n„Nu am făcut niciodată sport. Oare ar trebui să mă sperii? Oare ar trebui să mă apuc?

De mic, ai mei nu m-au dus să fac mișcare. Nu știu de ce… Poate pentru că m-au văzut o fire mai timidă, mai introvertită. Nu am avut timp să mă gândesc la sport; eu aveam alte ocupații, mai artistice: desenul, pictura, muzica. În schimb, părinții mei m-au ajutat să urmez cursuri de chitară și desen. M-au ajutat. Mi-au dezvoltat simțul artistic, iar acum, nu pot privi un desen sau un concert decât cu un ochi critic. Nu regret!

Din ce în ce mai des văd și aud la televizor, la radio, pe stradă, reclame despre importanța sportului în viețile noastre. Acum mă gândesc și la faptul că se profită de pe urma alimentelor cu din ce în ce mai multe E-uri. Sigur cei care promovează sportul se bazează pe acesta că ajută oamenii să mai scape de toxine. Și totuși, nu cred că mișcarea este rea.

Mulți prieteni au făcut sau fac mișcare. Unii dintre ei joacă volei de mici, alții merg la fotbal, alții la sală; și majoritatea se simte bine și chiar arată foarte bine. Mai sunt câțiva la care nu se observă prezența efortului fizic, dar aceia au probleme de sănătate – sau asta am auzit.

Acum eu îmi pun întrebări, pentru că încep să cred că nu aș fi sănătos. Poate nu sunt! Obez nu am cum sa fiu la 70 de kilograme, dar se vede pe aici, pe acolo, surplusul de grăsime. Nu, nu este vorba de așa ceva, dar toate aceste reclame care parcă îți ordonă să faci mișcare, încep să mă sperie.

Și dacă m-aș apuca de sport, nici nu știu spre ce să mă îndrept. Am un prieten care merge la sala de fitness, dar nu cred că este genul meu să trag de fiare. Mai sunt la facultate vreo cinci tipi care se întâlnesc la sfârșit de săptămână și joacă fotbal pe un teren sintetic. M-ar tenta, chiar dacă nu am jucat niciodată. Poate mă pun în poartă… Tot e ceva! Aaa, mai este tipul acela, M., de la kinetoterapie, instructorul de aerobic, poate vorbesc cu el și mă duc pe la clasele sale.

Da, sunt multe opțiuni! Și nici nu mă simt în largul meu să mă apuc de sport. Poate ar trebui să ies din zona mea de confort, dar o să-mi fie greu. Și, ca să nu încep direct, poate niște analize ar fi bine venite. O să mă lămuresc și eu, în sfârșit, cu privire la organismul meu.

Sper doar să fiu sănătos și să nu treacă viața pe lângă mine fără să mă mișc și eu puțin!”

(Jurnalul unui student)

Redactor: Ruxandra Bobleagă

Foto: Global Athlete Ranking List

Comentarii

comentarii