luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăParadoxuri studentesti: De la scris la fapte
Array

Paradoxuri studentesti: De la scris la fapte

descărcareÎți place să te documentezi despre diferite topicuri de discuție. Ai o deosebită plăcere atunci când citești diferite cercetări pe dezvoltare personală și citești și tot citești pe tema asta, crezând că într-un anumit moment vei reuși să și aplici ceea ce ai citit. Ei bine, știi cum e, de la a vorbi până a ajunge să faci un lucru, e o cale lungă. Te-ai gândit vreodată că poate dacă notezi ceea ce citești te-ar ajuta mai mult atunci când dorești să faci un lucru? Ehe, de-ai ști cât de benefic este să începi să scrii, să ai un punct de plecare. Scriind, te forțezi să îți organizezi ideile și nu în ultimul rând ajungi chiar să le reții mult mai bine. Cum începi? Ei bine, evident scriind.

Poți începe prin a-ți scrie așteptările. Indiferent de așteptare. Poate fi ceva legat de facultate, locul de muncă sau chiar o vacanță mult așteptată. Planificând aceste lucruri și notându-le vor fi ca un sprijin pentru tine în viitor și-ți vor reaminti că ai ceva de făcut, de îndeplinit.

Scrie despre progresul tău din ultima vreme. Este cel mai bun mod de a-ți observa punctele tari și punctele slabe. Fă presupuneri legate de ceea ce va urma să se întâmple, apoi compară rezultatul. Este un excelent mod de a vedea care-ți sunt abilitățile și dacă ai reușit să le îmbunătățești. Te vei cunoaște mult mai bine și vei lua decizii mult mai bune.

De asemenea, e bine să-ți scrii obiectivele. E mult mai probabil să faci un lucru atunci când îl scrii, decât atunci când doar spui ca „urmează să” faci acel lucru.

Scrie-ți ideile. Știi doar, creativitatea pornește de la niște idei transcrise pe o foaie sub forma unor schițe. Ai vreo idee, fie ea bună, fie ea proastă sau mediocră, scrie-o pe o foaie. De multe ori cele mai mediocre idei devin cele mai bune, cu multă, multă muncă.

Ești stresat, deprimat, supărat sau oricum altcumva? Ei bine, și în cazul acesta este bine să-ți scrii supărările. De ce? Pentru că doar scriindu-le te va face să te simți mult mai ușurat.

Scrie despre lucrurile bune care ți se întâmplă. Cu zece minute înainte de a merge la culcare, scrie trei lucruri care au mers bine în ziua ta și de ce au mers bine. De fiecare dată când un lucru bun ți se întâmplă, ar fi bine să te întrebi de ce ai avut parte de el.

Nu în ultimul rând, scrie-ți povestea. Reinterpretând evenimentele din viața ta într-o poveste, dintr-o perspectivă nouă, nu schimbă doar modul în care vezi viața, dar îți schimbă și atitudinea și modul în care vei acționa pe viitor.

Ei bine, după cum observi, să scrii uneori este chiar benefic. Poți să-ti acorzi odată la câteva zile puțin din timpul tău și să relatezi lucrurile bune din viața ta sau viitoarele tale planuri sau orice altceva, și cu timpul nici schimbarea nu va întârzia să apară. Ia-ți condeiul în mână și apucă-te să scrii. Bine sau rău.

Redactor: Anca Badea

Foto: rapgenius.com

RELATED ARTICLES

Most Popular