578892_455729711157781_1430762315_nSărbătorile de iarnă reprezintă perioada cea mai frumoasă din timpul unui an. Pentru că ne face pe fiecare dintre noi să încercăm să fim mai buni, să fim alături de familiile noastre şi de cei dragi.

Studenţii şi cei care nu sunt în timpul anului alături de familiile lor resimt cel mai mult nevoia de a ajunge de sărbători acasă. Oricât de mult reuşim să ne adaptăm într-un alt oraş sau într-o altă ţară, tot mai bine ne simţim alături de cei dragi. Camera de cămin sau apartamentul închiriat nu va fi la fel de călduros precum propriul dormitor. În niciun restaurant nu vei găsi mâncare la fel de bună precum cea făcută de propria noastră mama. Revederea cu părinţii este un moment unic, de bucurie, un moment în care uiţi de examenele de la facultate sau oricare altă problemă cu care te confrunţi. Pur şi simplu le laşi deoparte.

Bagajul pe care îl facem cu cea mai mare bucurie este bagajul pe care îl facem atunci când plecăm spre casă de sărbători. Acesta este de regulă şi cel mai voluminos. Ne grăbim spre gară, înfriguraţi aşteptǎm trenul şi urcăm. Nerăbdarea creşte cu cât ne apropiem de casă. Fie că eşti în primul sau în ultimul an, aceste sentimente aparţin tuturor.

Semnificaţia sărbătorilor de iarnă diferă de la persoana la persoană. Unii le asociază cu primirea şi dăruirea de cadouri, alţii cu multă mâncare şi băutură, iar alţii poate considerǎ că e o perioadă de bilanţuri şi planuri de viitor. Pentru mine bucuria acestor sărbători apare în momentul în care împodobesc bradul împreună cu toată familia şi atunci când simt mirosul de portocale.

Hamilton Wright Mabie, un cunoscut scriitor şi critic literar, spunea că „Binecuvântat este sezonul care adună toată lumea într-o conspiraţie a dragostei”. Ȋntr-adevar, anotimpul rece ne uneşte pe toţi, ne adună în acelaşi loc, iar sentimentul încercat este acela de linişte sufletească. Mulţi spun că displac iarna pe motiv că este frig sau spun că preferă vara. Este un cu totul alt fel de frig, un frig plăcut pe care îl uiţi imediat după ce intri în casă la căldură.

Apropierea sărbătorilor ne provoacă tuturor sentimente speciale pe care numai în această perioadă le putem trăi. De aceea locul cel mai bun de petrecere a acestor zile este acasă cu propria familie şi înconjuraţi de oameni dragi nouă.

Mulţi spun că spiritul sărbătorilor s-a stricat şi că altădată era diferit. Mă simt norocos pentru că aceste sărbători încă îmi trezesc bucurie în suflet şi sunt convins că nu sunt singurul.

Redactor: Vlăduț Sasu

Fotograf: Andreea Titianu