sâmbătă, ianuarie 15, 2022
Recrutare IQool
AcasăPapillon, un remake mult așteptat

Papillon, un remake mult așteptat

 

Papillon este un remake al filmului din 1973, film ce are la bază povestea unui spărgător de seifuri din lumea interlopă pariziană. Regizorul filmului este danezul Michael Noer. Personajul principal este chiar Henri Papillon Charriere. Acesta a fost arestat și condamnat la începutul anilor 1930, pentru asasinarea prietenului său Roland Legrand la data de 26 martie, asasinat pe care el nu l-ar fi comis, fiind condamnat pe viață. Este un roman autobiografic în care Papillon descrie condițiile și tratamentul la care au fost supuși deținuții, aceștia aflându-se într-o colonie de pe Insula Diavolului din Guyana Franceză.

Cuvântul Papillon vine din limba franceză și înseamnă fluture. De asemenea, este porecla lui Henri iar pe piept are tatuat un fluture. Acesta creează o legătură strânsă cu unul dintre deținuți, și anume cu Louis Dega un falsificator excentric care este dispus să îi ofere lui Henri o sumă mare de bani, în schimbul protecției. Papillon este determinat să evadeze fiind conștient că este nevinovat, și încearcă în nenumărate rânduri să pună la încercare răbdarea directorului închisorii. Dar încercările lui au dat greș, drept urmare a stat timp de șapte ani în închisoare.

If I ever get out, I’m going to live a different kind of life.

Acest film încearcă să ne reamintească faptul că în viață trebuie să lupți pentru tine, pentru cei din jurul tău, că întotdeauna vor fi provocări cărora trebuie să le facem față. copertă

Totodată, să nu uităm că este bazat pe fapte reale și are ca scop principal punerea în lumină a nedreptăților făcute de justiție. Papillon a dat dovadă de tărie de caracter, ceea ce l-a ajutat să își continue viața și să fie împăcat cu trecutul lui.

Actorii principali sunt Charlie Hunnam(Papillon), Rami Malek(Louis Dega), Christopher Fairbank(Jean Castili) și Eve Hewson(Nennete).

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular