Până în ce punct ne ajută tehnologia?

  0
  153

  În ziua de astăzi, tehnologia a devenit un rău necesar. Oriunde ne-am duce suntem înconjurați de smartphone-uri, tablete, pc-uri, laptopuri și alte asemenea aparaturi. Din ce în ce mai mulți oameni își iau micul dejun ori își beau cafeaua, conectați fiind la internet. Recunoașteți, de câte ori nu ați făcut asta?

  Chiar și acest articol, la fel ca nenumărate altele este scris în timp ce îmi beau cafeaua de duminică, în oraș. Nici măcar la cafeneaua mea preferată nu mă pot abține să stau departe de tastatură. Desigur, pe o parte este un lucru bun, întrucât îmbin utilul cu plăcutul, dar până la urmă urmei, cât de sănătos este acest obicei?

  Trăim într-o eră a vitezei, suntem absorbiți de tehnologie, activitățile noastre cotidiene au o strânsă legătură cu mediul online. Vedem adesea cum cei din jurul nostru uită să se bucure de liniștea naturii, de mirosul îmbietor de iarbă ori de o carte bună citită în timpul unei ploi de vară..

  În goana după modernitate, se pare că am uitat de obiceiurile străbunilor, de valorile tradiționale. Tot mai des văd postări pe facebook, care de fapt sunt îndemnuri către părinți pentru a-și lasă copii să petreacă mai mult timp la țară. Veșnicia s-a născut la sat, după părerea lui Lucian Blaga. O fi știut el ce spune, că altfel nu ar fi spus-o.

  Îmi aduc aminte că într-o zi am dat peste un copil de vreo șapte anișori care tocmai ieșise de la cursuri. Nu mică mi-a fost mirarea când am constatat că în mânuțele lui inocente ținea o frumusețe de tabletă. Care o fi rostul unui asemenea lucru? De ce or fi considerat părinții că respectivul copil nu ar putea merge la școală fără tabletă în ghiozdănel?

  Apoi ne plângem că depresia își ia tributul, chiar și prin rândurile copiilor, nu doar al adolescenților. Să recunoaștem, acum 20-30 de ani, ce copil suferea de depresie? Desigur că probleme în diferite familii au existat dintotdeauna, nu doar în ziua de azi, dar copilașii erau mai puțini afectați, întrucât o porție sănătoasă de alergat împreună cu prietenii de joacă alunga orice gânduri sumbre.

  Nu spun că ar trebuie să renunțăm la a folosi tehnologia, ar fi absurd asta, știm cu toții. Însă nu ar strica să luăm câte o pauză din când în când, iar din punctul meu de vedere, tabletele/smartphone-urile nici nu ar avea ce căuta în mâinile unor copii așa de mici. Lăsați copiii să se joace, iar adulții să își vadă de treburile lor. Nu le furați inocența cu niște lucruri de care oricum nu au nevoie. Un copil poate fi așa de ușor de mulțumit, cu o îmbrățișare și cu o poveste înainte de somn, nici nu ar avea nevoie de cine știe ce gadget.

  sursa foto: WordPress.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.