Paliativ afiș
“- Nu mă deranjează să mă plătești.
– Nici pe mine. Dar parcă tu mă plăteai pe mine.”

Paliativ”-cronica unei situații-limită pe 3 august, ora 21:00, la Amfiteatrul Teatrului Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”.

Paliativ afiș

Paliativ” este cronica acidă a unei situații-limită, în care un subiect aparent sumbru este prezentat cu ironie, profunzime și umor.

Spectacolul tratează tema compromisului, a luptei dintre viață și moarte, a jocurilor de putere în sistemul medical românesc, dintr-o perspectivă satirică, presărată cu umor negru.

Cât valorează o viață de om în societatea contemporană? Care este distanța dintre dimensiunea de profesionist a unui medic și latura sa umană, vulnerabilă? De ce sacrificii este în stare familia unui pacient pentru a-i asigura acestuia vindecarea? La aceste întrebări extrem de actuale își propune să răspundă spectacolul “Paliativ”, prezentând într-o notă dulce-amară o radiografie a lumii medicilor și a pacienților din România contemporană.

„-Asta e, trebuie să te obişnuieşti şi cu păianjenii, cu balaurii, cu toate lighioanele, că dai toată ziua nas în nas cu ele… Şi dacă nu ajungi să le cunoşti foarte bine, să ai anumite relaţii, eşti măncat, tăticu’.”

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/paliativ-1827