Our planet – documentar Netflix despre o utopie pe care riscăm să o pierdem

0
145
Our planet

Our planet reprezintă un bun prilej de a descoperi misterele planetei în care trăim și a admira frumusețea a tot ce ne înconjoară. Un omagiu adus naturii și un semnal de alarmă pentru a vedea ce pierdem dacă vom continua cu stilul acesta destructiv de viață.

Documentar ce subliniază cu finețe minunățiile care ne înconjoară și cred că este cel mai complex și contemplativ proiect al lui Sir David Attenborough, redactor științific și cercetător naturalist britanic.

Documentarul, marca Netflix, reprezintă o experiență care îi inițiază pe spectatori într-o călătorie fără precedent prin unele dintre cele mai prețioase habitate naturale ale lumii și ne prezintă într-o manieră diferită povestea unui loc pe care toți îl numim acasă.

Întreaga experiență este narată de Sir David Attenborough, a cărui voce inegalabilă este cunoscută și apreciată la nivel mondial.

Încă de la început lumea a fost creată pe baza unui algoritm idealist ce viza milioane de specii diferite interconectate și gata să păstreze un echilibru.

Însă, ce se întâmplă atunci când după milioane de ani una dintre specii trădează scopul comun și pornește (mai mult sau mai puțin voluntar) un proces de sabotaj asupra jocului universal?

Our planet

Ce putem descoperi în Our planet

 

  • Lumea este un loc dur nu doar pentru noi. În natură sunt milioane de specii care luptă pentru supraviețuire în fiecare secundă. Spre deosebire de oameni, simple creaturi „ucise” de monotonie, unele viețuitoare depind până și de modul în care respiră.

Our planet

  • Suntem înconjurați de frumusețe! Deși pare banal, tot ce ne înconjoară, de la o mlaștină, un ghețar sau o pădure, totul e cuprins de o frumusețe și ordine aparte. Până și cel mai simplu contact dintr-un ecosistem are un ritual și un farmec aparte, iar Sir David, prin măiestria sa reușește să expună publicului neavizat măreția actelor naturii.

 

  • Nimic nu va rezita veșnic – de la cele mai vaste păduri și până la cei mai impunători ghețari totul se distruge dacă nu este protejat, iar echilibrul trofic este neglijat. În cazul acesta, oamenii, specia dominantă a pus monopolul peste tezaurul planetei crezând că îi aparține și îl poate exploata fără consecințe.

Our planetOricine poate contribui pentru o schimbare!

La finalul fiecărui episod al documentarului marca Netflix, se face trimitere către WWF – a cărei misiune este aceea de a stopa degradarea mediului și de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Astfel, fiecare episod din Our planet transpune publicul din  rolul de simplu vizionar, în factor decizional asupra protejării sau distrugerii planetei.

 

Sursă foto: Netflix, Buzz Feed