Oscar 2018 – află ce film românesc se luptă pentru trofeu!

0
479
oscar 2018

Oscar 2018: care vor fi filmele care se vor bate pentru marele trofeu? Nu le știm pe toate, însă știm filmul românesc propus pentru a intra în cursa spre Oscar!

Fixeur – așa se numește lungmetrajul românesc propus pentru Oscar 2018 de către cei 7 critici de film care au făcut selecția. Centrul Național al Cinematografiei a trebuit să aleagă marți, 5 septembrie, un singur film câștigător din mai multe producții românești care și-au dorit să ajungă în lupta pentru Oscar. Printre „rivalele” lui Fixeur la nivel național s-au numărat și Inimi cicatrizate (regia Radu Jude), Afacerea Est (regia Igor Cobileanski), 6,9 pe scara Richter (regia Nae Caranfil).

Mai multe despre Fixeur – filmul românesc propus pentru Oscar 2018

Regizor: Adrian Sitaru

Actori: Tudor Istodor, Mehdi Nebbou, Diana Spătărescu, Nicolas Wanczycki

Gen: dramă

Scenariu: Claudia și Adrian Silișteanu

Co-producție între 4 Proof Film (România) și Petit Film (Franța)

În film e vorba despre: Radu, care visează la o carieră de reporter. Este stagiar la biroul din București al Agenției France Presse. Subiectul unei prostituate minore repatriate din Franța îi dă șansa de a se remarca. Dar multe din aspectele cazului îl fac pe Radu să își pună întrebări despre propria moralitate.

Uite și trailerul oficial al filmului:

 

Fixeur s-a înscris pentru secțiunea „Cel mai bun film străin” la Oscar 2018. Filmul, care este cel de-al cincilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, va concura cu alte aproximativ 90 de filme din toată lumea pentru a obține una din cele 5 nominalizări la Oscar.

În anii anteriori, România a fost reprezentată la Oscar de:

2017: Sieranevada (regia Cristi Puiu)

2016: Aferim! (regia Radu Jude)

2015: The Japanese Dog (regia Tudor Cristian Jurgiu)

Din păcate, până acum, niciun film românesc nu s-a aflat printre cele 5 nominalizate. Dar, cine știe, poate acest an va fi cu mai mult noroc pentru cinematografia românească.

Gala de decernare a premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie 2018.

Surse info: cinemagia.ro, cineuropa.org

Surse foto: tendenciaemfoco.blogspot.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.