Oscar 2017 – curiozități legate de filme și oamenii din spatele lor

Oscar 2017 – curiozități legate de filme și oamenii din spatele lor

Pe 26 februarie 2017 va avea loc a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Lista nominalizărilor e lungă și diversificată, așa că se anunță o seară incitantă. În cele ce urmează, voi prezenta o serie de curiozități legate de filme și oamenii din spatele lor.

 • Sunt nume noi pe lista nominalizaților, dar și nume familiare: spre exemplu, Meryl Streep, care deține recordul de cele mai multe nominalizări la Oscar, ajungând la cea de-a 20-a, reușind pe parcurs să câștige 3 statuete aurii.
 • Unii dintre actori sunt la prima nominalizare pentru mărețul premiu, și anume: Ruth Negga și Isabelle Huppertpentru cea mai bună actriță în rolul principal și Andrew Garfieldpentru cel mai bun actor în rol principal.
 • Filmul La La Land a egalat recordul de nominalizări, 14 la număr, alăturându-se filmelor: Titanic (1997) și All about Eve (1950). Dintre nominalizări putem include cel mai bun film, cel mai bun regizor (Damien Chazelle), cel mai bun actor (Ryan Gosling) și cea mai bună actriță (Emma Stone).
 • De asemenea, în acest an am asistat la întoarcerea în calitate de regizor a lui Mel Gibson, prin filmul Hacksaw Ridge, care a reprezentat deja un succes, atât în rândul criticilor, cât și din punct de vedere financiar.
 • Pentru prima dată în istorie, nominalizații au fost desemnați prin live stream, pe site-ul oficial al academiei.
 • Gazda ceremoniei va fi celebrul comediant și moderator tv: Jimmy Kimmel.
 • La La Land nu este singura producție care a adunat un număr mare de nominalizări, din urmă venind filmele Hacksaw Ridge, Lion, Manchester by the Sea (6) sau Arrival și Moonlight (8).
 • Ca în fiecare an, Academia Americană de Film a oferit și premii onorifice pentru întreaga activitate în lumea filmului. Anul acesta, laureații au fost Jackie Chan (actor, regizor și producător din Hong- Kong), Anne V. Coates (editor de film britanic), Lynn Stalmaster (director de casting american), Frederick Wiseman (regizor de teatru și producător de film american).
 • Ca de obicei, cei care vor prezenta listele cu nominalizări și premii fac parte din grupul select al oamenilor de film deja consacrați la Hollywood, printre care se numără Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Halle Berry, Leonardo DiCaprio sau Gael Garcia Bernal.
 • Cu ocazia prezentării nominalizaților la premiul de cel mai bun film de animație, se pregătește și un moment de umor, unde protagoniștii vor fi membri ai celebrului serial animat The Simpsons.
 • În pauzele dintre momentele de anunțare a câștigătorilor și nominalizaților, spectatorii vor asista și la momente muzicale care vor avea în centru celebrități precum: John Legend, Sting sau Justin Timberlake.
 • Primele 9 filme care apar cel mai des pe lista nominalizărilor din acest an au adunat împreună, în Box Office, suma de 585 milioane de dolari, dintre care doar 101,6 milioane de dolari venite ca urmare a nominalizărilor la Oscar.
 • Dintre cele 50 de filme care conduc topul încasărilor în acest an, 13 au primit 35 de nominalizări, de menționat aici fiind Zootopia, Moana, La La Land și Arrival.

sursă text și foto: www.wikipedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here