Orice numai sa nu inveti…

0
1834

perfecte        Îţi tot spui că trebuie să înveţi şi că de mâine te vei apuca, însă trebuie să recunoşti că niciodată nu îţi respecţi planurile astea măreţe. Întotdeauna se iveşte ceva mai „important” de făcut şi învăţatul se amână…

            Ce te ţine departe de învăţat?      Ce te face să amâni momentul în care te vei apuca? Mai jos vei găsi cele mai des întâlnite scuze printre studenţii stresaţi de sesiune.   Tu ce scuze ai?

1.Încă cinci minute…

Te-ai trezit cu gândul că trebuie să înveţi şi eşti determinat să te apuci, însă deschizi televizorul ţi te hotărăşti să mai leneveşti un pic în pat. Primul examen nu este chiar aşa de aproape şi cinci minute (care se transformă în 15-20 minute) nu este aşa de mult, deci nu ar fi nici o problemă să îţi bei cafeaua în faţa televizorului.

2. Cea mai importantă masă a zilei…

S-a terminat matinalul de la televizor şi te dai jos din pat ca să îţi aduci cursurile mai aproape, doar ai treburi importante de făcut! Între timp realizezi că îţi este foame, iar cum învăţatul nu dă roade pe stomacul gol, îţi faci două ochiuri cu puţină brânză şi pâine prăjită…aşa mai trece o oră din prima zi de învăţat.

3. Sesiune…de cumpărături

Cât îţi savurezi micul dejun de la ora 1200 constaţi că frigiderul este gol şi ar trebui să mai cumperi câte ceva. Cu siguranţă nu vei mai avea timp în zilele următoare pentru că înveţi şi nu vrei să iroseşti timpul la cumpărături, aşa că acum e cel mai bine să dai o fugă la hypermarket. Până la urma urmei încă două ore e o nimica toată pe lângă cât timp vei aloca studiului.

4. Încă un episod şi gata…

Gata, eşti hotărât să înveţi! Eşti sătul, ai făcut cumpărături pentru toată săptămâna, nimic nu îţi mai stă în cale. Te duci la birou (sau în pat), deschizi calculatorul (sau laptopul), îţi împrăştii cursurile pe lângă tine şi eşti aproape să zici START…dar, îţi aduci aminte că astăzi (tocmai astăzi, când tu chiar vrei să te apuci de învăţat) a mai apărut un episod din serialul tău favorit şi nu trebuie să îl ratezi. Încă o oră scursă…

5. S-a făcut seară, sună-ţi prietenii…

E deja trecut de ora 1800 şi încă nu ai citit nici măcar un rând din ceea ce ţi-ai propus, iar acum eşti cam obosit ca să începi. Ce e de făcut? Păi, iei telefonul şi suni prietenul acela al tău (care şi el este la fel de motivat să înveţe) să ieşiţi la o bere. Meriţi să te cinsteşti, doar de mâine te vei apuca de învăţat, nu?

studentiq

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu mă cam regăsesc în cele scrise mai sus…tu?

Sursa foto: studentiq.ro , perfecte.ro