luni, iulie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatru„Orange is the new black”, un titlu original Netflix care crează dependență

„Orange is the new black”, un titlu original Netflix care crează dependență

Plictiseala, bat-o vina. Atunci când te lovește ai face orice pentru a scăpa de ea. Care este cel mai la îndemână mod de a-ți preocupa timpul, mai ales când nu ai nici prea multă energie? Netflix, filme, seriale. Dacă ți se pare că lista de seriale de pe Netflix e copleșitoare și nu știi ce să alegi, vin astăzi către tine cu o sugestie de serial de care te vei „îndrăgosti” la prima vedere, „Orange is the new black”.

„Orange is the new black” este un serial cu cinci sezoane bazat pe cartea lui Piper Kerman care prezintă povestea unor deținute dintr-o închisoare de femei. Piper Chapman (Taylor Schilling) duce o viață liniștită, se pregătește de nuntă, este pe cale să-și deschidă propria afacere, până la un moment dat când trecutul îi dă târcoale: este condamnată la 15 luni de închisoare pentru o infracțiune comisă în tinerețe.

La terminarea facultății, Piper se îndrăgostise de o fată numită Alex (Laura Prepon) și se implicase alături de ea într-o rețea de trafic de droguri. Ajunsă în închisoare, Piper află că fosta ei iubita este și ea prizonieră și de aici lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

Lumea într-o închisoare de femei este foarte diferită, prioritățile sunt altele, conviețuirea nu este atât de ușoară pe cât Piper credea. Întâlnește deținute foarte dificile, se teme pentru viața și siguranța ei, dar trăiește și momente frumoase.

Personajul ei se schimbă de la un sezon la altul, pentru ca la sfârșitul sezonului 5 să nu o mai recunoaștem pe Piper de la început. Deși ar fi fost de ajuns, povestea ei nu este singura prezentată în serial. Ne sunt prezentate și povești ale altor deținute, ale gardienilor, ale rudelor și apropiaților. Ierarhia deținutelor se schimbă de la episod la episod, la fel ca și relațiile dintre ele.

Se nasc și se destramă prietenii, se formează noi familii, altele se despart. Fiecare deținută trăiește o dramă, iar faptul că este închisă nu face altceva decât să confirme acest lucru. Droguri, alcool, violuri, contrabandă. Sunt doar câteva dintre lucrurile interzise care se întâmplă în închisoare, sunt doar câteva experiențe traumatizante prezentate în serialul original Netflix.

Apar intrigi noi la care nu te-ai aștepta, intrigi ce te țin în suspans, intrigi ce te fac să vrei să urmărești cât mai repede toate episoadele. Aflat la granița dintre comedie și dramă, „Orange is the new black” explorează „sexualitate, încredere, colaborare și prietenie” în spatele gratiilor unei închisori de femei”. (www.cinemagia.ro).

Cu o distribuție impecabilă, „Orange is the new black” reușește să surprindă și să se diferențieze prin poveste și interpretare de multe seriale autohtone. Da-i o șansă! Uită-te la primul episod, îți promit că va crea dependență.

Dacă ai văzut deja primele 5 sezone din „Orange is the new black”, nu-ți face griji! Sezonul 6 apare pe 27 iulie! Check Netflix!

Dacă eu nu te-am convins, trailerul sigur o va face!

Denisa Georgiana
Denisa Georgiana
Încă de când eram copil, am iubit arta de a scrie. Mă simțeam întotdeauna eu însămi atunci când făceam compuneri, atunci când scriam povești . Sunt pasionată de psihologie, de fotbal și de publicitate. Îmi plac oamenii simpli, cu lecții de viață valoroase din care pot învăța. Ador să-i ascult pe cei din jurul meu și să le interpretez poveștile în articolele mele. Prin decizia de a mă alătura redacției Iqool, am făcut primul pas spre a-mi urma visul, acela de a scrie cu pasiune pentru o revistă. Citatul meu preferat este: " Sometimes good things fall apart so better things can fall together " (Marilyn Monroe)
RELATED ARTICLES

Most Popular