Opera Comică pentru Copii prezintă „Petrică și Lupul” și „Fata Babei și Fata Moșului” 

0
233
abonamente afis

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a prezentat în weekend cea de-a șaptea premieră a stagiunii 2018-2019, spectacolul de operă „Figaro, Figaro, Figaro”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu.

Spectacolul, adaptat după una din capodoperele muzicii universale, „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, a atras publicul de toate vârstele. Iscusitul bărbier Figaro, Contele Almaviva și frumoasa Rosina și-au dat întâlnire pe una din cele mai iubite scene din România. A adus încântarea și bucuria tuturor spectatorilor prezenți.

La avanpremiera spectacolului din 12 aprilie s-a desfășurat și ediția cu numărul 11 a programului „Micii Jurnaliști”, unde 12 copii au avut o întâlnire specială cu maestrul Cristian Mihăilescu și actorii din rolurile principale.

Micii „jurnaliști culturali”, au urmărit cu zâmbetul pe buze acțiunea uneia dintre cele mai comice și animate opere cunoscute, nerăbdători să afle cine va reuși să cucerească inima Rosinei. La conferința de presă, copiii au pus nenumărate întrebări regizorului și actorilor din rolurile principale, curioși să afle cât mai multe povești interesante legate de pregătirea și interpretarea spectacolului.

Cei care nu au reușit să achiziționeze bilete la premiera operei „Figaro, Figaro, Figaro” mai au ocazia să descopere povestea bărbierului pe 20 aprilie de la orele 11:00 și 17:00. Iar pe 21 aprilie de la orele 11:00, respectiv 15:00. Bilete sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Nu ratați ultimele reprezentații din această stagiune ale basmului simfonic „Petrică și Lupul”

Opera Comică pentru Copii vă invită weekendul următor la ultimele reprezentații ale unei povești pline de umor și suspans, imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev: basmul simfonic „Petrică și Lupul”. Pe 20 și 21 aprilie, de la orele 10:00 și 11:30, la Salonul Mozart, Opera Comică pentru Copii vă așteaptă să descoperiți cele șapte personaje simpatice ale poveștii întruchipate de șapte instrumente muzicale. Dialogurile vii dintre muzică şi textul povestitorului captează atenţia publicului de toate vârstele, dar mai ales a micilor spectatori, care sunt așteptați în număr cât mai mare.

Baletul „Fata Babei și Fata Moșului” 

Tot pe 20 și 21 aprilie, de la orele 11:00 și 13:30, povestea lui Ion Creangă, „Fata babei și fata moșului”, prinde viață pe scena Sălii UnderGrant, într-un spectacol de balet realizat de coregraful Mihai Babușka. Copiii vor învăța cum faptele bune sunt răsplătite, iar cele rele pedepsite și vor vedea cum personajele cu inimă bună ies triumfătoare în fața celor rele într-o miniatură coregrafică dedicată iubitorilor baletului, dar și celor care îndrăgesc basmele clasice ale copilăriei.

S-au pus în vânzare Abonamentele pentru stagiunea 2019-2020!

Spectatorii care doresc să își asigure locuri din timp la spectacolele realizate de Opera Comică pentru Copii pentru stagiunea 2019-2020, își pot achiziționa de pe acum abonamente, disponibile pe bilete.ro. Abonamentele Clasic OCC au prețuri între 200 și 500 de lei și asigură locuri la 10 reprezentații de weekend la Sala Mare a instituției, cu excepția premierelor și avanpremierelor. Abonamentele dedicate spectacolelor din sălile mici ale OCC, Sala UnderGrant și Sala Mozart, sunt disponibile la prețul de 200 de lei și asigură locuri la 10 reprezentații de weekend desfășurate în aceste săli, cu excepția avanpremierelor și premierelor. În funcție de varianta aleasă, abonamentele cuprind puzzle-uri, seturi cadou și obiecte promoționale OCC.

Weekend cu Primăvara Jocurilor

Activitățile din Curtea OCC vor continua cu Porțile Deschise la Atelierele Micul Artist, jocurile și atelierele pentru copii desfășurate în căsuțe dedicate sărbătorilor pascale, dar și Aventura Parc și noutățile sale de sezon: tiroliene, trasee îmbunătățite și mai pline de aventuri.