Hearthstone_Screenshot_3.9.2014.17.01.31

De când mă știu joc Warcraft (World of Warcraft sau Warcraft II, III). Seria asta are ceva special, o anumită esență pe care nu am mai întâlnit-o în alte jocuri.

Același lucru mi s-a întâmplat când, acum ceva timp, am primit o invitație pentru Hearthstone: Heroes of Warcraft, următorul joculeț din seria Warcraft. De atunci și până în ziua de azi nu m-am oprit din jucat.

Ce este Hearthstone: Heroes of Warcraft ?

Este un digital collectible card game (CCG) gratuit, conceput de Blizzard Entertainment. Deocamdată jocul este în open beta, urmând să apară anul ăsta. Încă nu se stie data exactă.

H.H.W. este conceput să dea senzatia unui meci de carți precum Magic the Gathering sau Duel Masters, într-o formă digitală.

Hearthstone_Screenshot_3.9.2014.17.04.37

Ca jucător ai de ales din nouă clase distincte (warrior, mage, druid, shaman, rogue, priest, paladin, hunter, warlock), fiecare clasă fiind reprezentată de câte un erou legendar din seria Warcraft. Pentru a putea juca cu o clasă, mai întai trebuie să o bați intr-un meci 1v1. Practic tot jocul este bazat pe meciuri de tipul 1v1. De menționat faptul că la început ai doar o clasă, și anume, mage-ul.

Sunt disponibile patru moduri de joc.

Primul este Practice Mode, unde îți testezi cărtile pe care le ai sau le-ai câștigat.

Al doilea este Play Mode, unde te bați cu un alt oponent ales random într-un meci 1v1.

Al treilea este Arena Mode, pe care îl poți folosi după ce ai bătut toate clasele.

Ultimul mod este Duels, unde te bați cu prietenii din lista ta, așa, pentru fun.

Hearthstone_Screenshot_3.9.2014.17.00.21

Cărți, muuuulte cărți (de joc)

În prezent peste 300 de cărți sunt în joc, urmând ca pe viitor să mai fie adăugate și altele. Cărțile sunt foarte variate, ele reprezintă alibități, efecte sau caractere pe care jucătorul le poate folosi în meci.

Ar dura foarte mult să intru in detalii. Să spunem că, pe lângă cărțile neutre mai există și cărți speciale pentru fiecare clasă. Anumite cărți au o variantă Gold, care sunt rare și mult mai greu de obținut. Ele diferă de cele normale doar prin felul în care arată.

Expert cards (cărțile mai puternice) pot fi cumpărate din shop-ul jocului pentru câțiva euro. Rămâne de vazut cum va evolua shop-ul când Hearthstone va fi gata de lansare.

Un lucru care îmi place foarte mult este crafting system, unde singurel poți crea cărți noi, distrugându-le pe cele nefolositoare.

Hearthstone_Screenshot_3.9.2014.17.01.59

În concluzie

Hearthstone: Heroes of Warcraft este un joc amuzant (glumițe presărate ici-colo), cu o grafică foarte faină și un sunet impecabil (tradiție Blizzard), care se potrivește ca o mănușă jocului. În toate sesiunile pe care le-am jucat, am avut impresia că sunt într-un han (de genul The Prancing Pony din LOTR), unde toată lumea e fericită, jucându-se cărți.

Jocul este în open beta, dar o duce foarte bine și, mai presus de toate, este gratuit.

Așteptăm lansarea să vedem atunci cum va arăta varianta finală a jocului.

Redactor: Nicolae Andrei

Sursă foto: screenshots