Blestemul s-a rupt: Omul care l-a ucis pe Don Quixote, de Terry Gilliam

0
64
afis Omul care l-a ucis pe Don Quixote

Considerat un proiect blestemat, unul dintre cele mai așteptate filme din istoria cinematografiei, The Man Who Killed Don Quixote/Omul care l-a ucis pe Don Quixote, cu Adam Driver cap de afiș, va avea premiera națională pe 29 martie.

Omul care l-a ucis pe Don Quixote a fost văzut prima oară la TIFF, anul trecut, iar în 27 martie va avea avanpremiera la Cinema Muzeul Țăranului.

Producția a durat aproape 30 de ani din cauza unor probleme financiare, tehnice și legate de actorii din rolurile principale, obligându-l pe Terry Gilliam să trăiască o adevărată odisee.
afis Omul care l-a ucis pe Don Quixote
Omul care l-a ucis pe Don Quixote
Poveste clasică în care fantezia și aventura se iau la întrecere în cadre picturale acompaniate de comic de situație și de caracter, Omul care l-a ucis pe Don Quixote își are punctul de pornire în romanul lui Cervantes.

Filmat în mai multe locuri exotice din Spania, Portugalia și Insulele Canare – lungmetrajul îl prezintă pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quixote (Jonathan Pryce).

De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Totuși, va fi nevoit să-și asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinerețe le-a avut asupra unui sătuc spaniol.

afis Omul care l-a ucis pe Don Quixote
Omul care l-a ucis pe Don Quixote

„Don Quixote e un visător, un idealist și un romantic care se încăpățânează să nu accepte limitările realității, care mărșăluiește indiferent de obstacole, așa cum am făcut și noi. A durat atât de mult încât ideea că am chiar terminat filmările mi se pare suprarealistă”, spunea Gilliam într-un mesaj public.

Alături de Adam Driver și de Jonathan Pryce, îi veți putea vedea pe Joana Ribeiro, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgard.

Terry Gilliam, considerat unul dintre cei mai îndrăzneți regizori ai timpurilor noastre este apreciat la nivel internațional pentru producții ca: Monty Python and The Holy Grail, Brazil, The Fisher King, Twelve Monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas, The Imaginarium of Doctor Parnassus.

afis Omul care l-a ucis pe Don Quixote
Omul care l-a ucis pe Don Quixote

The Man Who Killed Don Quixote/ Omul care l-a ucis pe Don Quixote este distribuit de Transilvania Film.

Parteneri: Cărturești, Polirom, Revista National Geographic, Zeppelin, Aarc, Feeder.

Văzut de Radio Guerrilla.