Despre machiaj s-au spus multe și încă se mai spun. Și se scriu multe. De la articole destinate îngrijirii tenului (skin care), până la articole în care ni se vând trucuri de make-up, articolele de beauty se află în topul celor mai căutate subiecte în rândul doamnelor și domnișoarelor (mai nou, și domnii prezintă interes pentru această industrie, care se află în continuă înflorire).
O personalitate puternică, șarm, eleganță și o minte sclipitoare, acestea sunt atuurile cu ajutorul cărora femeile cuceresc. Tocmai pentru că un chip frumos și atât, nu va fi niciodată suficient. Dar un chip frumos, câteodată ne salvează dintr-o situație nefericită, ne ajută să obținem un job sau să fim remarcate. Pare cartea de vizită a unui lucru împachetat frumos.
O față frumoasă presupune, în primul rând, un ten sănătos. Așa că machiajul se aplică după utilizarea unor produse de curățare ale tenului sau a unui scrubing, special folosit pentru îndepărtarea impurităților în profunzime și a celulelor moarte. Până la urmă, vrem ca machiajul nostru să vină ca un accesoriu pentru chip, nu-i așa? Un ten nepregătit pentru acest proces, nu se va bucura niciodată de armonia pe care o emană unul curat.
Și dacă ar fi să aleg un singur produs de machiaj pe care să îl folosesc pe o piele tratată ca atare, aș alege să-i confer tenului meu multă lumină. Voi nu? Un ruj roșu este elementul statement care te scoate de sub anonimat în orice situație, dar nu-i așa că se potrivește unei singure tipologii? Femme fatale. Ce facem, însă, când sensibilitatea și delicatețea sunt la ele acasă și vor să-și facă simțită prezența? Ei bine, chit că vrei să emani energie sau timiditate, ai nevoie de un singur produs pentru un machiaj reușit: highlighter-ul.
De când trend-ul “strobing” și-a făcut apariția, ochiului nostru îi place atât de mult tenul luminos, încât nu vrea să se despartă de el. Tenul mat rămâne favoritul celor care vor să impună un look serios și curat, ușor matur, potrivit pentru job (stewardesele chiar știu cum să îl propună), iar tenul glowy se potrivește mănușă tuturor celor care vor să exprime prospețime și vitalitate.
Am înțeles de ce folosim highlighter-ul: pentru că ne place. Dar de ce trebuie musai să-l folosim? De nevoie!
Iluminatoarele creează dimensiune anatomică și au capacitatea de a evidenția trăsăturile, astfel încât efectul să fie unul natural. Niciodată nu vom folosi acest produs pe zonele pe care dorim să le blurăm discret, dar, așa cum bine știm, un highlighter folosit corect manipulează optic anumite porțiuni ale pielii și echilibrează proporțiile cu care am fost înzestrați de mama natură.
Gama de iluminatoare este una extrem de variată, iar, fie că avem un ten uscat, normal sau gras, pentru fiecare dintre acestea găsim formula potrivită. Iluminatoarele se găsesc sub formă de pudră, stick, cremă și lichide. Se recomandă a se aplica pe zone precum deasupra pomeților, între sprâncene și deasupra acestora, înspre tâmple, vârful nasului, sub sprâncene- osul arcadei, pe bărbie sau deasupra buzei, pe arcul lui Cupidon.
Și totuși, cum alegem iluminatorul potrivit? Nuanțele care se află în compoziția acestuia ne dau semnele principale. Subtonul pielii constituie și el un aspect important, acesta orientându-ne spre culori ivoire sau champagne, ideale pentru tenurile deschide, mai ales cele cu tentă rozalie. Tenurile măslinii sunt cel mai bine puse în valoare de iluminatoare în nuanțe de piersică, auriu sau bronz. Dacă folosim un iluminator care mixează perfect nuanțele de alb, crem, roz, galben și auriu, atunci acela este potrivit în unanimitate tuturor amatoarelor de glow.
Dacă am ales iluminatorul potrivit, atunci nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să-l aplicăm. Bineînțeles, acest step presupune câteva detalii de care trebuie să ținem cont. Produsul trebuie să se plieze pe tipul nostru de ten, să se integreze în machiajul propus la nivelul ochilor și buzelor, și să ofere o anumită continuitate. Este recomandat ca iluminatorul să facă priză cu primer-ul și cu fondul de ten. Pentru un rezultat cu adevărat flawless, o picătură dintr-un illuminator lichid, amestecat cu o cantitate de fond de ten lichid, ne ajută să obținem un efect atât natural, cât și ușor umed, deloc încărcat, perfect pentru zilele de vară sau cele în care vrem să lăsăm tenul să respire.
Iluminatorul Custom Drops Liquid Highlighter de la Lancôme vine în patru nuanțe diferite – Champagne Glow, Rose Glow, Golden Glow și Bronze Glow, și arată armonios, atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald, cea mai închisă nuanță fiind potrivită, mai ales pentru un ten cu aspect sculptat, de tip dark look.
Un alt iluminator accesibil la preț, care vine în 9 nuanțe este cel de la Inglot, AMC Face and Body Illuminator. Acesta este destinat uzului facial sau corporal, nu lasă un aspect uleios. Având o textură ușoară, care conține și molecule de perle, oferă un luciu glamuros.
Printre produsele preferate ale make-ul artiștilor este și Strobe Cream Hydratant Lumineux de la M.A.C care vine în nuanțe de roz, piersică, argintiu, roșu și auriu. Într-o formula care îmbunătățește aspectul pielii obosite sau terne. Pielea se poate bucura de acel “sunkissed” des întâlnit pe copertele revistelor de specialitate sau în imagini virale pe rețelele sociale.
Un produs foarte diferit prin textură și modul în care hrănește pielea, este Strobbling Cream Perfect Skin Glow de la Beauty Drugs, un adevărat pentru față, dar și decolteu. Are o formula mai grasă decât produsele prezentate ulterior, dar oferă expresivitate și ne trimite cu gândul la pictoriale fashion. Mai mult decât atât, cu o cantitate minimă, obținem nivelul maxim de glow.
Dacă tot am vorbit despre texturile lichide, acum aș vrea să vă prezint câteva iluminatoare care se găsesc în varianta pudră.
Iluminatoarele din gama M.A.C sub denumirile Oh, Darling- Extra Dimension Skinfinish și Soft and Gentle sunt de neînlocuit. Cel dintâi este pigmentat, ușor cremos, dar perfect pentru un rezultat intens, aplicat în straturi, iar cel de-al doilea, așa cum ne spune și numele, este destul de natural, ușor de purtat în viața de zi cu zi și se aplică extrem de simplu cu o pensulă fluffy, de dimensiune medie.
Pentru un efect strălucitor, complet adorabil, care exprimă frumusețea unui înger … mai puțin ortodox, puteți încerca Top Shop Cameleon Highlighter în nuanța Mother of pearl. Conferă un efect de păpușă, iar particulele rose îmbinate cu șampanie, sunt fix sarea și piperul de care avea nevoie un look actual.
Deși culorile puternice sunt dificil de purtat, o ținută pretențioasă le solicit din când în când. Și nu pentru că vrem să captăm toată lumina din spațiu pe chipurile noastre, dar pur și simplu, paleta Winter Huda Beauty Palette merită achiziționată de către persoanele mai îndrăznețe. Este un produs foarte pigmentat și trendy, cu un efect 3D, potrivit atât tenurilor deschise, cât și măslinii. Are 4 nuanțe după cum urmează: Frosted kiss (crem-rose, formula cremoasă), Arctic glow (albastru-lavandă), Northern lights (verde lime) și Winter rose (roz-roșiatic).
Tot pentru un efect spectaculos, brand-ul Fenty Beauty by Rihanna lansează o colecție de iluminatoare care pot fi folosite cu multe alte întrebuințări decât în modul clasic, pe post de fard de ochi, blush, sau ruj. Iluminatorul care consacrează brand-ul este Killawatt Freestyle Highlighter, iar nuanța cea mai neobișnuită este Trophy Wife. Trebie să recunoaștem că aplicarea este foarte delicată, având particule irizante, sclipici și intensitate obținută cu zero efort. Tot din gama aceluiași brand mă umple de stare de bine produsul Diamond Bomb- How many carats? și, după cum ne putem imagina deja, este un iluminator argintiu, mătăsos la atingere, care se poate aplica și cu degetele pe zonele întinse, astfel obținându-se o strălucire pe care numai diamantele o reflectă, sau, așa cum mai spune lumea din popor, “de toți banii”.
Iluminatoarele sunt ca luminița care ne însoțește în viață. Fără acea luminiță totul e în zadar. Pentru un look opulent, atât delicat, cât și puternic, doar găsiți iluminatorul potrivit vouă și “let’s do some magic”.
“Oh, my God” sounds better when you say “Oh, my glow”!