Mă crezi sau nu, știu ce este în sufletul tău. „Să mă apuc să învăț sau să mai aștept ? Hm… cred că mai am timp.” Poate că te mai gândești uneori oare cum ar fi să nu mai existe sesiunea? Și astea sunt doar cateva dintre dorințele noastre, însă monologul interior și invadarea farmaciilor nu sunt cele mai bune soluții. Totuși există numeroase modalități cu ajutorul cărora sesiunea va fi floare la ureche.

1. SPORTUL 

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Deci, dacă mergi pe premisa „minte sănătoasă în corp sănătos” și faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Și să nu uităm că vei avea un tonus de invidiat.

slide1

2. ALIMENTAȚIA CORECTĂ

Chiar dacă nu vorbim aici despre nutriție și modalități miraculoase de slăbit, trebuie să fii conștient că în perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii. În plus, conțin multe vitamine care ajută la buna funcționare a organismului. Deci vei putea învâța mai repede și mai mult, într-un timp mult mai scurt.

ANtioxidanti-in-legume-si-fructe-600x398

3. PĂSTREAZĂ-ȚI TIMP PENTRU HOBBY-URI! 

Probabil o să spui că într-o perioadă atât de încărcată nu mai găsești loc și pentru hobby-uri. Ei bine, trebuie! Și asta pentru că un lucru plăcut ne poate destinde și relaxa într-un mod plăcut. Poți să pictezi, să dansezi, să cânți, să fotografiezi și nu în ultimul rând să îți termini de citit cartea părăsită care suspină tot din cauza sesiunii ca și tine. Ține minte, o pauză binemeritată te pregătește cu forțe noi pentru…sesiune!

page

4. SOMNUL  

Ei bine somnul este unul dintre cei mai importanți factori, fiind decisiv în randamentul nostru din timpul zilei. Astfel, respectarea orelor de somn îți va da energia de care ai nevoie pe tot parcusul zilei. Totodată, odihna regenerează celulele corpului, lucru extrem de important pentru organism.

lipsa-somn-Ahc7

5. HIDRATARE CORESPUNZĂTOARE 

Ultima, dar nu cea din urmă, hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri. Totodată sucurile naturale din fructe pot înlocui cu brio suplimentele alimentare și pastilele . Totuși, în cazul în care nu ești o persoană matinală, poți înlocui cafeaua cu ceaiul verde, deoarece cofeina accelerează ritmul inimii și astfel apare o stare de agitație în întregul organism.  Deci, lichidele potrivite consumate corespunzător ajută la echilibrarea organismului.

 hidratare

Acum că avem toate sfaturile necesare la îndemână ,le putem pune și în practică pentru perioada ce va urma. Nu ne rămâne decât să așteptăm sesiunea, dar cu alte sentimente.

Multă baftă!

Surse foto: aflacum.ro , cafeneauacuvise.ro, articles.bplans.com, ivancatalin.ro, cnn.com, sfatulparintilor.ro, realitateavalceana.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here