România este o țară frumoasă care a fost înzestrată cu peisaje mirifice. Când vine vorba despre vacanțe, mulți dintre noi visăm să plecăm în străinătate. Nu zic că nu sunt extrem de multe lucruri și acolo de văzut, de vizitat. Însă înainte de a pleca pe alte meleaguri, poate că nu ar fi rău dacă am cunoaște mai întâi patria-mamă.

Câți dintre noi cunoaștem bogățiile acestei țări minunate în care trăim ? În aproximativ două sute treizeci și șapte de mii de kilometri pătrați avem munți, mare, deltă, plus numeroase castele și cetăți impunătoare. Ce ne-am putea dori mai mult de atât? Trebuie doar să le descoperim.

BISERICA DE SUB LAC se află la Beliş, în judeţul Cluj şi poate fi observată doar în perioadele de secetă extremă. Turiștii rămân impresionați la vederea ruinelor unei biserici vechi din piatră, care se pare că datează chiar din secolul al paisprezecelea. Cu toate că în mod normal apa distruge orice urmă de pictură, pe zidurile acestei biserici încă se menține tabloul unor scene biblice cunoscute.

belis_biserica

LACUL ROȘU este cunoscut de către toată lumea. Cine nu a fost măcar o dată în acel colț de rai ? Dacă totuși încă nu ați reușit să purcedeți într-acolo, vă recomand cu tărie. Există numeroase legende cu privire la acest lac, însă cea mai cunoscută este legenda Lacului Ucigaș. Se spune că în apropiere locuia o fată extrem de frumoasă, Estela. Fata s-a îndrăgostit de un tânăr care a fost trimis în armată. Vrând să își aline dorul, Estela urca seara la izvorul din munte, asstfel că ea fuse văzută de un tâlhar care s-a îndrăgostit iremediabil de dânsa. Tâlharul a decis să o răpească pentru a-i deveni soție, însă fata s-a rugat la natură să o salveze de o căsnicie nedorită. Drept răspuns s-a dezlănțuit o mare furtună care a sfărâmat stânca, și fata și tâlharul au rămas îngropați pe fundul lacului format.

O altă legendă a Lacului Ucigaș spune că pe fundul apei s-ar afla un sat întreg prins de stânca surpată. Numele de Lacul Roșu amintește de apa însângerată, un peisaj de-a dreptul terifiant.

03201519191610825205

Lăsând la o parte legendele și poveștile fascinante care s-au creat în jurul acestui lac, un lucru este cert. Studiile geologice au arătat faptul că formarea Lacului Roșu datează din jurul anilor 1838, când în urma unor furtuni puternice, terenul a alunecat și a provocat o închidere a văii.

CASTELUL BRAN este unul dintre cele mai uimitoare locuri ale României, poate și datorită istoriei bogate care se ascunde printre zidurile medievale. Fosta reședință regală se ridică maiestuos pe o stâncă, dominând pădurea de brazi din împrejurimi. Cunoscut ca și Castelul lui Dracula, această locație istorică face furori chiar și în străinătate.

home_summer

Deși nu există nicio legătură istorică atestată între Vlad Tepeș, domnitorul care a intrat în istorie ca find Dracula, și castelul Bran, mitul dăinuie și astăzi. Cetatea a fost ridicată în scopuri militare, în jurul secolului XIV. Însă Regina Maria este cea care modelează castelul și îi conferă o alură de basm. Castelul care este dominat de un aer misterios și fascinant în același timp, impresionează turiștii încă de la prima vedere.

CASTELUL KAROLY din Carei este mai puțin cunoscut, însă la fel de captivant. Una dintre legendele castelului spune că o frumoasă fată a fost blestemată de către tatăl ei, întrucât ea a divulgat secretul pivniței Rakoczi. În această pivniță se ascundeau mai multe unități de curuți care i-au învins în nenumărate rânduri pe austrieci, folosindu-se de elementul surpriză al apariției. La capătul pivniței există un tunel cu intrarea zidită, iar acest tunel lega Castelul din Carei de Cetatea Ardudului.

karolyi-castel

Sursa foto: mediafax.ro, castelulbran.ro, romania-redescoperita.ro, xplore-romania.ro, romaniaoriginal.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here