3 obiceiuri proaste de dimineață care îți distrug toată ziua. La ce ar trebui să renunți?

0
184
obiceiuri proaste de dimineață

E perfect normal să avem zile bune și zile mai puțin bune. Însă, există anumite lucruri din rutina noastră de dimineață, care ne compromit întreaga zi. Iată care sunt cele 3 obiceiuri proaste de dimineață și cum îți influențează ele starea de spirit.

  1. Îți verifici notificările de pe rețelele sociale

Primul lucru pe care îl faci când te trezești este să îți verifici telefonul. Nici nu deschizi bine ochii și deja răspunzi la mail-uri sau la mesajele de pe Whatsapp. Pe lângă faptul că pierzi timp prețios (poți să răspunzi la mesaje în drum spre facultate, în metrou sau autobuz), verificatul rețelelor sociale reprezintă unul dintre cele 3 obiceiuri proaste de dimineață.

Poate te întrebi de ce este atât de rău să stai 15 minute pe Facebook sau Instagram înainte să te dai jos din pat. Răspunsul e următorul: te conectezi la toate lucrurile din jurul tău, la viețile tuturor oamenilor, iar pe tine te uiți. Orice zi trebuie să înceapă cu tine.

Trebuie să te conectezi cu tine însuți/ însăți, înainte de a vedea ce fac ceilalți. Oprește-ți alarma, dă-te jos din pat, fă-ți toaleta de dimineață, bea-ți cafeaua și mănâncă-ți micul dejun. Măcar înainte să pleci de-acasă, „în lume”, petrece un pic de timp cu tine.

2. Citești știri care te indispun

Rețelele sociale și canalele de televiziune sunt recunoscute pentru modul lor de a atrage cititori sau telespectatori. De cele mai multe ori apelează la titluri tulburătoare cu scopul de a trezi în tine o emoție negativă.

„Mărturisire în lacrimi”, „O mare tragedie! S-a întâmplat acum câteva minute!”, „Un cuplu celebru se desparte după 3 ani de relație” – sunt cuvintele cheie care atrag publicul de orice vârstă. Imaginează-ți că te trezești într-o dimineață, intri pe Facebook pentru câteva secunde, iar în newsfeed îți apare un articol de genul „Un cunoscut cântăreț a murit subit azi-noapte”.

E firesc să fii curios/curioasă și să vrei să vezi despre cine e vorba. Însă, te sfătuiesc să stai departe de aceste știri, măcar pentru prima parte a zilei. Ele te fac să îți pară rău, îți inspiră milă sau frică. În acele momente, cortizonul, hormonul stresului este secretat. De ce ți-ai dori să te stresezi de la prima oră? Să citești ceva care te-ar putea indispune se numără printre cele 3 obiceiuri proaste de dimineață.obiceiuri proaste de dimineață

3. Te gândești prea mult

Se numește „overthinking” sau „pre-occupation”. Sigur ți s-a întâmplat să nu dormi bine noaptea și să te trezești obosit/ă de dimineață din cauza gândurilor și a stresului. Ai multe de făcut, task-uri de îndeplinit și simți că nu ai destul timp pentru toate. Aceste gânduri legate de viitorul apropiat sunt niște obiceiuri proaste de dimineață. Trăiește prezentul.

Ce o să se întâmple în ziua respectivă, vei trăi pe propria piele la momentul respectiv. Nu are rost să te întrebi înainte cu 4-5 ore de producerea evenimentului: „Da’ oare cum va fi? Dacă mă fac de râs? Oare am făcut bine ce-am făcut?” O să afli, iar totul va fi bine.

Încearcă să elimini măcar pentru o săptămână aceste obiceiuri proaste de dimineață, care nu fac altceva decât să îți strice întreaga zi. Răspunde provocării și vei simți reale schimbări, pentru că „ziua bună se cunoaște de dimineață”. O să devii o persoană mult mai liniștită și pozitivă.

sursă info: aleteia.org.

surse foto: mirror.co.uk, huffingtonpost.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.