miercuri, mai 22, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăArte și carteO zi din șapte de Lauren Oliver - dramă, mister și suspans

O zi din șapte de Lauren Oliver – dramă, mister și suspans

O zi din șapte

de Lauren Oliver

O zi din șapte

Dacă ai muri mâine, ai avea ceva de regretat? Dacă totuşi ai avea la dispoziţie doar o zi ca să faci tot ce ţi-ai dorit, cum ai petrece-o? Se pare că Samantha Kingston a scos din ecuaţie această posibilitate! Viaţa ei era cum nu se poate mai frumoasă şi întotdeauna a crezut că are la îndemână tot timpul din lume pentru a se distra şi pentru a învăţa lucruri noi. Problema este că nu s-a aşteptat niciodată ca destinul ei să sufere atât de multe schimbări…

După o petrecere eşuată, de la care tănăra adolescentă pleacă rănită şi dezamăgită, Samantha suferă un accident de maşină care are urmări dezastruoase: moartea. Oare există viaţă după moarte? Un lucru este cert şi anume că Samantha păşeşte într-un abis fără sfărşit unde se afundă din ce în ce mai tare şi toate gândurile şi emoţiile pe care le-a simţit vreodată o înconjoară. Speriată, nu ştie ce să facă, până când aude sunetul unei alarme şi se trezeşte efectiv în propriul pat, transpirată  şi cu privirea pierdută! Ce se întâmplase?

Samantha se uită nedumerită la calendar şi o senzaţie de teamă o cuprinse. 12 februarie. Ziua Cupidon. Ziua în care murise. Tot ceea ce se întâmplase teoretic cu o zi înainte se întâmpla şi acum. Ea avea să retrăiască aceeaşi zi iar şi iar, însă cu un scop anume. Trebuia să îndrepte o greşeală comisă, dar care era aceea? 12 februarie trebuia să fie o zi obişnuită din viaţa ei, însă se pare că aceasta avea să fie ultima. Ceea ce era şi mai bizar se axa pe repetiţia acestei zile de 7 ori. Care este de fapt calea de scăpare? Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieși din această buclă temporală și pentru a-și salva sufletul?

O zi din șapte de Lauren Oliver – dramă, mister și suspans

Personal, m-a impresionat schimbarea de atitudine a Samathei pe parcursul acestor întâmplări. Acesta a fost punctul de plecare al autoarei: a vrut să reliefeze cât de important este să fii bun la suflet şi să nu îi judeci pe cei din jurul tău indiferent de circumstanţe. De la adolescenta destul de rebelă şi orbită de popularitate ajunge, practic, opusul în decursul acestor zile. Ea învaţă să îşi preţuiască mai mult familia minunată pe care o are şi să fie atentă la detalii. Leagă noi prietenii cu persoane pe care nu a crezut vreodată că le va avea în anturaj. Se îndrăgosteşte de băiatul potrivit şi se simte pentru prima dată iubită pentru frumuseţea ei interioară. La finalul celei de a 7a zi se simte împăcată cu deciziile luate şi, deşi, simte o nostalgie greu de imaginat, Samantha moare cu adevărat.

O lectură emoţionantă şi motivaţională! Sfatul meu este să nu lăsaţi niciodată pe mâine ce puteţi face/zice azi pentru că viaţa este extrem de imprevizibilă…

Dacă v-am stârnit curiozitatea prin această recenzie, veți fi bucuroși să aflați că în primăvara lui 2017 va fi lansat și filmul bazat pe povestea din carte. Stay tuned!

Surse foto: elefant.ro, thebookdiariesblog.com

Laura-Ioana Tătaru
Laura-Ioana Tătaru
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde, visam să fiu balerină când eram mică și, în prezent, sunt o curajoasă și ambițioasă studentă în anul 3 la Facultatea de Drept a Universității din București. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. De aceea îmi doresc să ajung un jurist care să aducă un strop de speranță societății. În timpul liber, pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.
RELATED ARTICLES

Most Popular