O toamnă artistică la Fundația Calea Victoriei: Istoria Artei, Fotografie Urbană, Ilustrație de carte și Desen

0
195

Dacă te-ai întors din vacanță și vrei să te relaxezi și să explorezi domenii artistice la început de toamnă, te așteptăm – după orele de lucru sau programul din timpul zilei – la cursurile și atelierele practice din Septembrie organizate de Fundația Calea Victoriei.

Petrecem prima lună de toamnă cu voie bună și zâmbetul pe buze. Casa noastră primitoare din Popa Soare 40 va găzdui cursuri de Istoria Artei, Fotografie Urbană, Expresivitate corporală prin teatru de improvizație, Ilustrație de Carte și Desen.

Atelierul de Fotografie Urbană pentru începători, cu Valentin Boboc

Din 8 septembrie, ora 19:00, atelier în 4 ședințe

Dacă îți place să observi colțuri neobișnuite sau să explorezi locuri noi, te invităm să descoperi o perspectivă diferită prin lentila fotografică. Vei parcurge elementele cheie de care trebuie să ții cont atunci când apeși butonul de declanșare al aparatului și care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Atelier de Desen: Corpul și Chipul uman, cu Andrei Bălan

Din 10 septembrie, ora 19:00, atelier în 5 ședințe

Chiar dacă nu ai mai desenat niciodată, lucrând și observând imagini ale unor desene celebre, vei dobândi noțiunile necesare despre compoziție, tipuri de linie, tușe plastice și tușe decorative, elemente de limbaj plastic în diferite tipuri de desen.

Introducere in arta actorului, cu Smarandea Caragea

Din 14 septembrie, ora 19:00, atelier în 9 ședințe

Pe parcursul atelierului vei avea ocazia să cunoști oameni noi, cu preocupări variate și deschiși să experimenteze arta teatrală. Cu ajutorul jocurilor și a improvizației vei învăța să îți controlezi emoțiile și să fii mai sigur în propriile forțe.

Curs de Istoria Artei: Antichitate, Renaștere și Modernitate, cu Cosmin Ungureanu

Din 21 septembrie, ora 19:00, atelier în 8 ședințe

Cu ajutorul imaginilor fascinante și prin discuții interactive vei călători de-a lungul câtorva secole din cronologia artei europene.

Urmărește evoluția artelor vizuale din Antichitate până în secolul XX. Vei vedea cum s-a configurat idealul estetic clasic, ce a însemnat Renașterea și cum s-a dezvoltat pictura barocă. Continuăm cu avatarurile modernității: Romantism, Realism, Impresionism. Iar în final vei descoperi mișcările de avangardă și pictura abstractă.

Vincent van Gogh: pictorul bucuriilor ascunse, cu Cristian Mladin

Din 21 septembrie, ora 19:00, atelier în 4 ședințe

Îți propunem un atelier dedicat marelui pictor olandez Van Gogh, în care vei afla mai multe despre artiștii care l-au inspirat, despre cercul său de prieteni și despre capacitatea sa extraordinară de a regândi pictura. Vom povesti și ne vom minuna de efervescența artistică a epocii în care Van Gogh a trăit.

Atelier de desen și Ilustrație de carte, cu Ioana Mladin

Din 22 septembrie, ora 19:00, atelier în 5 ședințe

La acest atelier te vei familiariza cu diferite tehnici de ilustrație: acuarela, tușul, colajul și creioanele colorate. La final, vei ști să desenezi un personaj în mai multe ipostaze, să asortezi culori, să aplici trucuri vizuale și să schițezi o poveste întreagă.

Mai multe detalii despre aceste ateliere găsești pe www.victoriei.ro

Înscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.