duminică, iulie 14, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipO tânără a ajuns din medaliată cu aur, cerșetoare

O tânără a ajuns din medaliată cu aur, cerșetoare

Voi începe articolul prin a prezenta care este obiectivul principal al acestei reviste. IQool se vrea a fi o publicație dedicată tinerilor, îmbinand cu succes activități de divertisment, modalități de petrecere a timpului liber, noutăți în domenii precum IT cu informații academice și culturale.

Totul este plăcut, simpatic, plin de dinamism. La această revistă puteți găsi articole despre, pentru și scrise de către studenți. Ok, și acum probabil că vă întrebați ce fac, PR la revistă ? Nu dragilor, nu asta intenționez. Ceea ce vreau să scot în evidență este faptul că deși astăzi avem totul, un viitor luminos în față, se poate ca ziua de mâine să devină cel mai mare coșmar al nostru.

În viață nimic nu este garantat, nimic nu este sigur. Chiar dacă acum avem o experiență studențească plină de realizări, se poate ca într-o zi viața noastră să o ia la vale și să nu mai avem controlul asupra propriului destin.

La fel a fost și cazul Lilianei Petrișor. La doar 35 de ani ai săi, ea arată ca o persoană de cel puțin 60. Desigur puteți spune că vârsta nu este decât o cifră, important este psihicul, entuziasmul interior. Însă tare mă îndoiesc că cineva, care a fost atât de greu încercat de viață ar mai putea da dovadă de voioșie.

Și încă este destul de optimistă, încă are curajul de a-și înfrunta propria soartă. Timp de zece ani a fost campioană națională absolută la biliard, cîștigând 42 de medalii, majoritatea fiind de aur. Liliana Petrișor, cea mai titrată campioană de biliard a României, în 2012 a devenit campioană balcanică.

Însă cariera ei s-a oprit brusc, în același an, din cauza unei boli nemiloase: HIV. În afara antrenamentelor și a concursurilor, Liliana exersa nobila meserie de profesor de biliard. Doar că Primaria sectorului 4 a decis să demoleze clubul de biliard unde tânăra campioană le preda copiilor misterele tacului.

Anul 2012 s-ar părea că este anul cel mai blestemat pentru Liliana. După ce a fost pusă în fața cumplitului diagnostic, tatăl ei a murit. Iar cireașa de pe tort a fost în momentul când restul familiei a decis că nu mai vrea să știe nimic de ea.

Într-un moment de disperare a crezut că sinuciderea este singura soluție, dar ironia a făcut ca ea să supraviețuiască. Cu toate că a rămas cu un handicap la picioare, acestea fiind rupte în mai multe locuri, a decis să o ia de la capăt. A cărat fructe și legume într-o piață, în ciuda dificultăților de mers.

În final a ajuns în stradă, după ce s-a îmbolnăvit și de tuberculoză. Acum trăiește din mila trecătorilor, bucurându-se enorm când primește ceva de mâncare.

În timp ce unii dintre noi ducem o viață frumoasă, alții se roagă în fiecare zi să aibe o bucată de pâine, la propriu. Am decis să scriu acest articol, întrucât vreau să arăt că în România, și nu numai, există și tineri care se confruntă zi de zi cu greutăți imense. Nu toți trăiesc într-o bulă de cristal, nu toți au posibilitatea de a privi filme. Da, filme. Știu că sună banal, în condițiile în care noi facem asta zi de zi. Pentru unii asta reprezintă un lux.

Cerșetoria este un subiect controversat, uneori suntem înclinați să spunem că mai bine ar merge la muncă, decât să stea la un colț de stradă. Însă de câte ori ne-am întrebat ce povești de viață se ascund în spatele acelor oameni, pe care de multe ori nici măcar nu îi privim? Liliana Petrișor este cel mai bun exemplu în acest sens. Înainte de a cerși, a avut o VIAȚĂ, a avut preocupări specifice tinerilor. Și nu au fost doar preocupări banale precum vizionarea filmelor online sau mersul în cluburi, ea a fost una dintre acei tineri care au făcut PERFORMANȚĂ.

Aceștia sunt tinerii valoroși ai României, cei care atunci când se uită în spate, pot spune că au realizat ceva. Nu doar că au avut simple preocupări, specifice vârstei. Iar acum, deși este în stradă, Liliana continuă să fie o luptătoare.

sursa foto: libertatea.ro

 

 

Simina Rautu
Simina Rautu
"Caracterul are drept fundament voinţa şi inteligenţa". Cred cu tărie în faptul că în viaţă poti obţine orice, însă cu o condiţie: să fii perseverent în ceea ce faci. Restul sunt doar vorbe inutile, în opinia mea nu există reţete miraculoase pentru succes.
RELATED ARTICLES

Most Popular