O operetă şi un musical la început de februarie

0
59

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” vă propune două spectacole la început de februarie:

Pe data de 3 februarie 2018, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor: opereta „Victoria și-al ei husar” de Paul Abraham.

Pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, opereta redă povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria și husarul Koltay. Acțiunea se desfășoară în anii primului război mondial. Tânărul căpitan de husari Ștefan Koltay se logodise, cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului, cu frumoasa Victoria. Declanșarea ostilităților determină ca nunta să fie amânată. Koltay intră în conflict cu comandantul regimentului său și fuge în Rusia, unde este prins și arestat de poliția țaristă. Reușește să evadeze și ajunge în Japonia.

            La Tokio, Koltay o zărește pe Victoria într-o mașină elegantă. El află cu durere că fosta lui logodnică este acum soția ambasadorului american, John  Cunlight. Deși este profund tulburată de revederea cu căpitanul, Victoria își reafirmă dorința de a rămâne credincioasă soțului său. Ambasadorul realizează cu tristețe că soția sa este încă îndrăgostită de Koltay și îi acordă toată libertatea de a hotărî asupra viitorului.

            Deznodământul are loc în micul orășel Doroszma, din Ungaria, la mai bine de un an după încetarea războiului.

Pe data de 10 februarie 2018, începînd cu ora 19.00, în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor: „Bonjour, bonne nuit, Paris!”, un musical în regia Danei Rotaru.

Scena: o întretăiere de drumuri în cartierul Montmarte, trecând pe lângă un parc, peste un pod, pe lângă o terasă, până la intrarea în Moulin Rouge.

Se repetă un moment muzical la Moulin Rouge, mai sunt doar 10 zile până la premieră, decorurile și costumele nu sunt gata, regizorul a intrat deja în trepidație, iar directorul teatrului îi anunță pe artiști că nu mai au sală pentru spectacol, ceea ce va compromite total premiera.Toată lumea este dezamăgită și îngrijorată.

Însă directorul are o idee salvatoare: vor închiria o sală și vor da un spectacol-concert. Fiecare artist propune un număr muzical și… până și recuziterul ar dori să interpreteze ceva. Premiera se va ține cu casa închisă, dar Teatrul urmează să se desființeze… Trupa nu renunță, este optimistă, cu toții au muncit mult, nimic nu îi poate opri și sunt pregătiți să țină spectacole chiar și în stradă…

Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:

  • B-dul Tineretului Nr. 8 – 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti
  • Calea Dorobanţi nr. 62, apt. 5

Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro.

Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro.

Sponsori: Bucuria, ookee.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.