O nouă expoziție de fotografie a româncei Nicoleta Lupu vernisată la Madrid

0
133
Nicoleta Lupu afis

Expoziţia de fotografie „Zapping Disconnection” a braşovencei Nicoleta Lupu va avea loc la Centrul Riojano din Madrid. Artista lucrează ca fotografă profesionistă de modă în Madrid, de mai mulţi ani.

Alicia Viladomat, curatoarea expoziției și nepoata poetei Pilar de Valderrama “Guiomar”, muza poetului Antonio Machado a comparat-o pe Nicoleta Lupu cu faimosul fotograf David LaChapelle, în ceea ce privește expresivitatea și profunzimea fotografiilor în alb – negru, prezentate în cadrul expoziției.

Nicoleta Lupu afis
Nicoleta Lupu

La vernisajul expoziției, care a avut loc săptămâna trecută, au luat cuvântul Jose Antonio Ruperez, președintele Centrului Riojan, Lucas Kaup și Mira Schwick, psihologi,  criticul de artă Antonio Calderon de Jesus și Cristina Florea, consilier în cadrul Ambasadei României în Spania.

Actorul Antonio Ibañez, care a pozat ca model pentru mai multe fotografii, a declarat că a fost impresionat de delicatețea și naturalitatea cu care s-a desfășurat ședința fotografică și de rezultatul spectaculos al fotografiilor.

Nicoleta Lupu afis
Nicoleta Lupu

Expoziția Zapping Disconnections continuă interesul artistei în a capta disonanța emoției / materie, spirit / trup, intelect / sentiment, prin expresii neobișnuite și poziții corporale contorsionate. Piele albă pe fond negru, lumină și întuneric, simplitate fizică și complexitate emoțională, fotografiile Nicoletei Lupu sunt o explorare în profunzimea psihicului uman.