joi, mai 23, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăO noapte furtunoasă la teatrul Arte dell'Anima

O noapte furtunoasă la teatrul Arte dell’Anima

O noapte furtunoasă la teatrul Arte dell’Anima

Pentru iubitorii de teatru şi nu numai, am avut deosebita plăcere de a descoperi, de curând, un loc de poveste: teatrul Arte dell’Anima. Cu multă veselie, talent şi nonconformism, el va putea face cu siguranță istorie în domeniul artei.

Câteva detalii despre teatru

Acesta este situat la cinci minute de mers pe jos de staţia de metrou Obor. Adresa exactă este Strada Făinari, nr. 17D.

Teatrul a luat naştere, după cum spun fondatorii săi, din dorinţa „de a dezvolta și promova mijloace artistice care fac posibilă descoperirea, îmbogățirea și cultivarea sufletului uman.”

Sala în care are loc punerea în scenă a pieselor este una mică. Cu toate acestea, nu există nimic care să nu îşi găsească un loc potrivit aici. Cărămizile stau în locul treptelor, europaleţii servesc în loc de suport pentru scaune, iar câteva folii mari de plastic acoperă pereţii.

Familiaritatea este sentimentul dominant la Arte dell’Anima. Toţi spectatorii sunt întâmpinaţi cu bomboane, cafea, apă sau orice doresc.  Mulţumirile și vorbele calde nu lipsesc nici ele.

20170225_183716
Florile şi ciocolata te întâmpină la teatru

Actorii care pun în scenă piesele de teatru sunt tineri de la diferite facultăţi de profil. Aceştia vin aici pentru a-şi exersa talentele şi pentru a bucura publicul, care nu îi scapă din priviri pe tot parcursul pieselor.

„O noapte furtunoasă”

Cea mai recentă producţie a teatrului Arte dell’Anima este „O noapte furtunoasă”, o adaptare a operei omonime a lui I.L. Caragiale. De regia piesei s-a ocupat Florin Liţă. Scenografia a fost gândită de Ioana Colceag.

Arte dell'Anima
Distribuţia piesei

Conform descrierii disponibile pe site-ul teatrului, O noapte furtunoasă reprezintă „Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. O lume a mahalalei unde politica se amestecă cu pasiunea, iubirea cu moralitatea și modul de viață este unul impulsiv. Un carusel de emoții și de încurcături, o punte între trecut și viitor, un spectacol pe care nu trebuie să îl ratezi!”

Impresii generale

Au fost foarte multe detalii care m-au surprins în mod plăcut pe parcursul timpului petrecut la teatru. O să vă spun doar câteva dintre ele; pe restul vă las să le descoperiţi singuri când veţi ajunge la Arte dell’Anima.

Spectacolul s-a jucat atât pe scenă, cât şi afară sau în câteva camere alăturate scenei. Acest aspect a fost foarte surprinzător și a adăugat o notă de dinamism şi nonconformism reprezentației.

Întreaga piesă a fost o comuniune și o comunicare cu publicul. Actorii aşteptau să se termine râsul sau aplauzele din încăpere pentru a continua. Mai mult decât atât, intrările şi ieşirile din scenă aveau loc printre spectatori.

Arte dell'Anima
Spectacolul se joacă în toată sala

Aspectul cel mai interesant a fost faptul că părțile care se jucau afară se puteau vedea pe un ecran din interior. Sunetul de afară străbătea prin pereţii clădirii şi era foarte clar.

Arte dell'Anima
Ecranul pe care se vedea jocul actorilor din afara sălii

Originalitatea spectacolului a constat în adaptarea piesei la timpul şi locul punerii în scenă. Jupân Dumitrache şi Nae Ipingescu mănâncă mici şi cârnaţi şi beau bere. Se pomeneşte, pe alocuri, numele străzii unde se află teatrul. Şi, nu în ultimul rând, se foloseşte toaleta din sala de teatru în desfăşurarea acţiunii din piesă.

Arte dell'Anima
Jupân Dumitrache şi Nae Ipingescu mănâncă mici şi cârnaţi şi beau bere

Viitoarele reprezentații

V-am stârnit curiozitatea? Ei bine, următoarea reprezentaţie a acestui spectacol va avea loc pe 23 martie. Dacă vă gândiți să participați, atunci veți putea simţi pe pielea voastră tot ceea ce v-am povestit.

Însă grăbiţi-vă să cumpăraţi bilete, căci se vând foarte repede!

Arte dell'Anima
Scena finală

Surse foto: artedellanima.ro, arhivă personală

Anca Argatu
Anca Argatu
Sunt o persoană ambițioasă, calculată, deschisă spre nou și dornică de a scrie și a citi materiale pe teme de interes pentru tineri. Îmi exprim ideile mult mai bine în scris decât oral, tocmai de aceea fac parte din cea mai cool redacție. Îmi place să mă plimb prin parc, să citesc, să inot și să stau la soare cu un frappe alături. Iubesc Grecia pentru plajele superbe și pentru că am sânge de grec în vene şi Bulgaria pentru pârtiile ireal de bune pentru sporturile de iarnă. Restul amănuntelor despre mine le veți afla din articolele scrise cu drag și spor.
RELATED ARTICLES

Most Popular