O istorie de buzunar a Cenaclului „Pavel Dan” și Ora inexistentă

0
13
O istorie de buzunar a Cenaclului „Pavel Dan” și Ora inexistentă

Editura Casa de Pariuri Literare invită publicul timișorean pe data de 28 mai 2022, la o dublă lansare de carte: O istorie de buzunar (dar nu numai) a Cenaclului „Pavel Dan” – un dialog cu Eugen Bunaru și Ora inexistentă de Eugen Bunaru.

Evenimentul va avea loc atât fizic, la librăria La Două Bufnițe, cât și online pe pagina de facebook a editurii și a librăriei începând cu ora 18:00. Invitați la dubla lansare de carte vor fi: Viorel Marineasa, Robert Șerban și Tudor Crețu.

Cele două cărți vor fi distribuite gratuit publicului în cadrul evenimentului de lansare de la librărie. De asemenea, exemplare din carte vor fi trimise către Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” și către Casa de Cultură a Studenților Timișoara.

Dubla lansare de carte face parte din acțiunea culturală O istorie de buzunar (dar nu numai) a Cenaclului „Pavel Dan” și are la bază două direcții importante: arhivarea și valorizarea istoriei celui mai longeviv cenaclu literar studențesc din România (peste 60 de ani de activitate neîntreruptă) prin crearea cărții dialog și promovarea unui volum inedit al scriitorului Eugen Bunaru.

Acțiunea culturalăOistorie de buzunar (dar nu numai) a Cenaclului „Pavel Dan”este realizată de Editura Casa de Pariuri Literare și finanțată de de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte în cadrul programului Cultura în prezent 2022.

Parteneri: Librăria „La Două Bufnițe”, Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” și Casa de Cultură a Studenților Timișoara

Echipa proiectului: un cristian, Tudor Bogdan Alexandru, Paul Burcia, Maria Petricu, Beatrice Popescu

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitatea Editurii vă rugăm să accesați link-urile de mai jos:

Facebook – https://www.facebook.com/cdplit

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCG1RNamFtDl76kMi5EvCX9A

Site – https://cdpl.ro/

Instagram – https://www.instagram.com/casadepariuriliterare/?hl=en

Despre Editura Casa de Pariuri Literare

Casa de Pariuri Literare este un proiect editorial independent iniţiat în august 2010, primul titlufiind reeditarea volumului de poezie Spitalul manechinelor al Norei Iuga. Susţinută din pasiune şi nu din raţiuni economice, întreţinută din resurse financiare proprii sau cu sprijinul autorilor şi prin efort consecvent, Editura Casa de pariuri literare îşi propune a fi o cale de impulsionare aliteraturii române, potrivit sloganului: „Literatura română scrie pe mine!“. Casa de pariuri literare vine din experienţa underground, bifeazăetapele caracteristice unei dezvoltări echilibrate şi pune accent pe calitate şi competiţie.

În   2012   editura   a   fost   distinsă   cu   Premiul   special   al   juriului   la   categoria   „Best   New Entry”/Editură la Gala industriei de carte din România.

Editura  publică:  beletristică  (poezie,  proză  scurtă,  roman),  memorialistică  (cărți interviu  cu scriitori),   carte   muzicală,   carte   pentru   copii   –   mai   multe   informații   despre   noi   găsiți  pe https://cdpl.ro/.

Editura publică în mod consecvent cărți care vizează istoria unor publicații sau cenacluri, fiind scoase cărți despre istoria Ziarului de duminică, Observatorului cultural, grupărilor ieșene Club 8 și Outopos sau evenimentelor culturale din seria Poeticilor cotidianului.

Editura are în portofoliu cărți ale mai multor scriitori din Timișoara (Robert Șerban, Viorel Marineasa, Tudor Crețu, Cristian Vicol, Adriana Cârcu, Ana Pușcașu, Anastasia Coste, Alexandru Higyed, Daniela Rațiu), în 2021 fiind publicată și Antologia premianţilor Concursului Naţional de Creaţie Literară „Pavel Dan“.