O finală cât o istorie: Nadal vs. Federer

0
176
O finală cât o istorie: Nadal vs. Federer

O finală cât o istorie: Nadal vs. Federer

Dacă la începutul turneului de la Australian Open o întâlnire între cei doi coloşi părea mai degrabă utopicǎ din cauza faptului cǎ Nadal şi Federer au fost repartizaţi pe tablouri diferite, acum, iată-i, faţǎ în faţă, poate pentru ultima oară într-o finală de Grand Slam.

O finală cât o istorie: Nadal vs. Federer! Acest meci poate fi descris în multe cuvinte, toate măreţe. Pentru că aşa sunt ei, mari. Istoria tenisului mondial poate fi uşor împărţită, nu atât în ani şi titluri, cât în rivalităţi. Cu siguranţă, lupta pentru supremaţie dintre Rafael Nadal şi Roger Federer este un capitol de aur al tenisului, un capitol despre care s-a scris şi se va scrie în continuare foarte mult.

Statisticile din întâlnirile directe îl dau favorit pe Nadal cu 23 de victorii, în timp ce Federer are doar 11.

Parcursul celor doi până în finala de la Australian Open 2017:

Rafael Nadal: Florian Mayer, Marcos Baghdatis, Alexander Zverev, Gael Monfils, Milos Raonic, Grigor Dimitrov.

Roger Federer: Jurgen Melzer, Noah Rubin, Tomas Berdych, Kei Nishikori, Mischa Zverev, Stan Wawrinka.

O finală cât o istorie: Nadal vs. Federer! Niciunul dintre cei doi nu i-a întâlnit pe unul dintre cei doi mari favoriţi ai turneului, Andy Murray sau Novak Djokovic, dar asta nu îi discreditează în niciun fel legat de meritul performanţei lor. Cred că va fi printre cele mai urmărite evenimente din sportul mondial, nu doar din tenis. Cred cu siguranţă că un astfel de meci vă depăşi din punct de vedere al audienţelor o finală între Murray şi Djokovic. „Ceasul elveţian” îl întâlneşte din nou pe „Matadorul iberic”. Ce poate fi mai frumos?!

O finală cât o istorie: Nadal vs. Federer! Ani de luptă pentru supremaţie în topul ATP, ani de luptă pentru titlurile de Grand Slam, finale şi meciuri de pe altă planetă între cei doi, toate astea vor avea actul final duminică pe Arena Centrală de la Melbourne. Nadal se află pe poziţia 9 în acest moment în clasamentul ATP, iar Federer pe locul 17. Aşa că, lupta pentru locul 1 este departe. Probabil nici rivalitatea nu mai este aceeaşi. După atâtea bătălii pierdute sau câştigate, conteazǎ mai puţin. Contează doar cum ieşi din scenă şi cred că cei doi vor oferi un spectacol de neuitat.

Allez Roger! Vamos Rafa!

Sursa foto: Sportskeeda.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.