marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipNu au luat BAC-ul, dar au scris istorie! Află ce vedete sunt...

Nu au luat BAC-ul, dar au scris istorie! Află ce vedete sunt fără BAC!

Cât de mult contează dacă ai luat sau nu BAC-ul?

Unii ajung vedete fără BAC! Personalitățile de mai jos ne arată că succesul în viață (celebritatea, averea, în acest context) nu are absolut nicio legătură cu studiile sau BAC-ul. În caz de ai picat, oamenii de mai jos sper că îți vor ridica moralul și te vor face să îți dai seama că viitorul ține de tine și de ce vei face de acum încolo, nicidecum de cât ai luat în examen.

Vedete fără BAC

1.Muzică

Eminem, Frank Sinatra, Jay-Z, Pink, o parte a trupei Beatles – niciunul dintre aceștia nu are BAC-ul luat. Unii au renunțat la școală foarte devreme (Eminem, Jay-Z), alții, precum Frank Sinatra, au fost exmatriculați.

vedete fără BAC

2.Politică

Președintele american Abraham Lincoln și fostul guvernator al Californiei și actor, Arnold Schwarzenegger, nu au diplomă de bacalaureat. Cu toate acestea, ambii au avut drumuri de succes în politică.

3. Actorie

Au jucat roluri memorabile în The Godfather, dar nu au luat BAC-ul! Este vorba de Robert de Niro și de Al Pacino, care, se pare, au făcut istorie și fără BAC. A fost nevoie doar de talent nativ pentru ca cei doi să reușească în viață și fără absolvirea liceului. Și Daniel Radcliffe, ce l-a jucat pe Harry Potter, se înscrie în categoria vedete fără BAC. Acesta a urmat cursurile unei școli de băieți, dar a renunțat înainte de finalizarea lor. Nici îndrăgitul comediant Jim Carrey nu a obținut diploma de BAC: acesta a fost nevoit să își sprijine familia de la o vârstă foarte fragedă.

4. Moda

Deși este simbolul eleganței, Coco Chanel nu a excelat la capitolul școală. Aceasta a fost trimisă de mică la un orfelinat, acolo unde a învățat să coasă, nemaipreocupându-se și de studii.

vedete fără BAC
Coco Chanel

5. Inventatori

Thomas Edison este cunoscut pentru inventarea becului, frații Wright sunt asociați cu inventarea avionului : inventatori de renume, dar fără performanțe la școală. Nici Edison, nici frații Wright nu s-au preocupat să ia BAC-ul, așa că se înscriu, și ei, în categoria vedete fără BAC.

Cât de mult contează dacă ai luat sau nu BAC-ul?

Părinții și profesorii ar spune, probabil, că BAC-ul este deosebit de important pentru viitorul profesional al elevilor. Este oare?

Mulți tineri spun că nu au nevoie de BAC, că au cunoștințe cu facultate și vând la KFC sau MC și cunoștințe care, deși nu au trecut examenul maturității, au buzunarele pline, fie că lucrează în afară sau în țară. Mai pe scurt, persoane fără BAC, dar care fie se descurcă, fie au relații, pile, contacte. 

Să fim serioși, dacă iei BAC-ul cu 10 nu îți garantează nimeni un viitor strălucit și nici un serviciu bănos. Cum nici dacă iei 2 în BAC nu înseamnă că vei ajunge un ratat fără un leu în buzunar. Și atunci de ce atâta agitație din cauza BAC-ului, dacă nu îți oferă nicio siguranță?

Pentru că:

  1. BAC-ul este dovada că nu ai tocit băncile școlii timp de 12 ani inutil. E proba că, din mii de informații care ți s-au furnizat, ai reținut măcar o mică parte.  Știu, ți se par informații total inutile, dar pe viitor vei da de lucruri pe care le-ai învățat în școală și vei realiza că nu e totul așa de inutil.
  2. BAC-ul e considerat primul examen pe bune din viața unui tânăr, pregătindu-l pe acesta pentru viața de adult. E un test de responsabilitate, de implicare și de ambiție.
  3. BAC-ul poate fi o bulină albă sau neagră pentru imaginea ta nu doar în fața celorlalți, dar și față de sine. O notă mare îți dă încredere în tine, o notă mică te poate face să te simți inutil pe fața pământului.

Părerea mea e că viața e aceeași, cu sau fără BAC. Și cred în destin. Și mai cred că în viață mai contează și norocul, și ocaziile, și modul în care profiți sau nu de oportunități. Și că degeaba ai BAC-ul luat cu brio, dacă tu poți doar să reții multe informații și… cam atât. Când te angajezi, nu interesează pe nimeni că tu știi câte capitole are Moara cu noroc sau că știi să interpretezi Floare Albastră. Contează ce știi, concret, să faci, în funcție de domeniu.

Trebuie să fii de 10 în viață, nu numai la BAC. E mai ușor să înveți un începător să lucreze în bucătărie sau în orice altceva decât să înveți pe cineva să fie om.

Numele menționate mai sus îți demonstrează că poți avea succes în viață și fără studii. BAC-ul este doar un pas, dar nu unul decisiv în viața ta de adult.

Totul ține de deciziile pe care le vei lua de acum încolo!

Surse info: YouTube TOP OPT

Surse foto: liceulciacova.ro, hiphopgoldenage.com

Irina Ciobotaru
Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

Most Popular