Un nou premiu va fi oferit concurentului care va câștiga premiul I la Secțiunea de Vioară a  Concursului Internațional George Enescu 2016: participarea la iPalpiti Festival of International Laureats 2017. Acest premiu este pus la dispoziție de dirijorul și violonistul Eduard Schmieder, membru al juriului ediției de anul acesta a Concursului Internațional George Enescu.

Desfășurat în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, iPalpiti Festival of International Laureats 2017 are ca scop susținerea tinerilor muzicieni cu un talent deosebit, care reușesc să ducă muzica clasică în secolul următor. Participarea va implica susținerea unor recitaluri în spații celebre, cum ar fi Disney Concert Hall, costurile necesare deplasării fiind acoperite în mod integral de către organizatori.

Acest premiu special se adaugă Bursei “Ștefan Gheorghiu” de doi ani la Berlin, la prestigioasa Daniel Barenboim Academy, care va fi acrodată celui mai bine clasat concurent român la Secțiunea Vioară a Concursului Enescu 2016. Bursa este oferită de trei dintre cele mai importante violoniste de origine română în plan internațional, Mihaela MartinSilvia Marcovici și Mariana Sîrbu.

Concursul Internațional George Enescu reprezintă o adevărată platformă de lansare pentru viitoare personalități ale muzicii internaționale. Construit în baza unui concept mixt, Concursul Enescu permite o bună promovare a competitorilor și a laureaților, precum și o bună promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de întâlnire pentru artiști consacrați, pentru laureați ai edițiilor trecute care și-au dezvoltat o carieră internațională, pentru laureați ai ediției anterioare, care sunt în curs de promovare, și pentru tinerii artiști care luptă acum pentru a se afirma.

Juriul de specialitate, format din muzicieni consacrați, decide premiile care se vor acorda la fiecare dintre cele patru secțiuni ale Concursului: Vioară, Pian, Violoncel, Compoziție. Premiul I se va intitula „Marele premiu al Concursului Internațional George Enescu”, iar valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional George Enescu, ediţia 2016 este:

  • Premiul I – 15.000 Euro
  • Premiul II – 10.000 Euro
  • Premiul III – 5.000 Euro

 

Pentru secţiunea Compoziţie a Concursului Internaţional George Enescu, ediţia 2016 se acordă următoarele premii:

 

  • Premiul pentru secţiunea de muzică simfonică – 10.000 Euro
  • Premiul pentru secţiunea muzică de cameră – 7.000 Euro

 

Semifinaliştilor şi finaliştilor Concursului, juriul le mai poate acorda:

  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioară şi pian de “George Enescu” în valoare de 4.000 Euro
  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatei în fa minor pentru violoncel şi pian de “George Enescu” în valoare de 4.000 Euro
  • Premii din partea partenerilor şi sponsorilor
  • Serie de concerte organizate în cadrul stagiunii de concerte a filarmonicilor din România
  • Concert organizat în cadrul Festivalului şi Concursului Internațional George Enescu (2017 / 2018)

Biletele pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achiziționate online din rețeaua Eventim și de la casele Librăriilor Humanitas – Librăria Humanitas Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, București) și de la Librăria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu). La casele librăriilor, publicul va putea consulta și programul complet al recitalurilor extraordinare și concertelor cu orchestră programate la Ateneul Român, în format print. Programul integral online al Concursului Enescu 2016 este disponibil AICI.

Prețurile biletelor și abonamentelor variază între 20 de lei și 400 de lei.

Detalii pentru presă despre Concursul Enescu

Ana-Maria Onisei, anamaria.onisei@omavision.ro, 0752.220.420

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here