Teatrul Nottara va susţine la Budapesta o reprezentaţie cu spectacolul „Noul locatar” de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa. Evenimentul este posibil datorită sprijinului Institutului Cultural Român Budapesta şi va avea loc luni, 31 octombrie, ora 19:00, pe scena „Pesti Színház” a Teatrului „Vígszínház”.

“Noul locatar” a avut premiera la Nottara în septembrie 2014, în cadrul programului “Regizori mari pe bulevard”, iniţiat de Marinela Ţepuş, managerul instituţiei. Traducerea este semnată de Vlad Russo şi Vlad Zografi, costumele de Corina Grămoşteanu, iar Helmut Stürmer a realizat decorul şi light-designul. Distribuţia este alcătuită din actorii Francisco Alfonsín,        Ada Navrot, Ion Grosu,  Gabriel Răuță

Gábor Tompa este recunoscut pe plan mondial pentru viziunea sa îndrăzneaţă asupra textelor clasice şi pentru provocările pe care le propune actorilor săi în ceea ce priveşte expresivitatea fizică. A colaborat cu teatre din toată lumea, în ţări precum: Franţa, Germania, Spania, SUA, Marea Britanie, Austria, Ungaria, Irlanda, Iugoslavia, Canada, Serbia, Cehia, Coreea de Sud.

La Teatrul Naţional Sloven Maribor a montat „Livada cu vişini” de A.P. Cehov, spectacol care a fost invitat în ediţia din 2016 a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard organizat de Teatrul Nottara şi care a fost desemnat de către juriul de specialitate drept „Cel mai bun spectacol” din secţiunea „Crize de familie”, unde a concurat alături de alte 11 producţii din ţară şi din străinătate. Şi spectacolul “Noul locatar” a câştigat marele premiu la prima ediţie a aceluiaşi festival, în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here