stații de metrou

Nouă staţii de metrou vor fi închise pentru efectuarea lucrărilor de modernizare

Metrorex a anunțat că va demara, de la sfârșitul acestei luni, un proiect de modernizare a sistemului de control în 41 de staţii de metrou. Lucrările vor fi executate treptat și vor fi corelate cu nivelul fluxului de pasageri pentru a evita incidentele.

Stațiile de metrou cu mai multe căi de acces vor fi închise pe rând. Planul se va aplica în așa fel încât să nu fie împiedicată circulația călătorilor. De asemenea, un punct important al proiectului va fi evitarea modificărilor simultane la două stații învecinate pentru evitarea supraaglomerării.

Prin urmare, va fi nevoie ca zonele de la metrou cu un singur punct de acces să nu fie folosite pe perioada lucrărilor. Fiecare stație de acest fel va fi închisă timp de o săptămână pentru realizarea unor ieșiri suplimentare.

Însă nu este cazul să ne îngrijorăm încă. Pentru a evita eventualele incidente, compania a decis ca aceste stații de metrou să fie reabilitate la finalul lunii iunie, perioadă în care fluxul de călători este scăzut.

 Cele 9 staţii de metrou care vor fi închise sunt :

  • Pantelimon
  • Apărătorii Patriei
  • Costin Georgian
  • Pipera
  • Aurel Vlaicu
  • Dimitrie Leonida
  • Tineretului
  • Basarab
  • Constantin Brâncoveanu

Ce schimbări se vor face în aceste staţii de metrou?

Turnicheții care asigură intrarea și ieșirea din stații vor fi înlocuiți cu porți batante. Această măsură este menită să ușureze și să facă mai sigură evacuarea călătorilor în situații de urgență. Noile porți de acces vor fi dotate atât cu un nou sistem de citire a benzilor magnetice pentru actualele cartele, cât și cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, compania de transport subteran va achiziționa 139 de automate de vândut cartele. Acestea sunt prevăzute să dea rest și să funcționeze cu sistem POS.

Măsurile luate de Metrorex vin după ce, anul trecut, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a efectuat controale în toate cele 54 de stații de metrou, iar neregulile descoperite au dus la o amendă de peste 13.000 de lei.

sursă foto: ziarelive.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here