Nouă filme marca Netflix perfecte pentru seara de Halloween

0
157
Halloween

Pentru că anul acesta sărbătoarea de Halloween este într-o zi de miercuri, petrecerile tematice din Centrul Vechi au fost deja în weekend. Astfel, nu îți rămâne decât să chemi niște amici pe la tine și să vă bucurați de o seară cu filme tematice.

Mai mult ca sigur ești deja sătul de filmele clasice cu vampiri, zombie și criminali în serie, așa că ți-am pregătit o listă fresh cu filme/seriale de toate genurile, perfecte pentru seara de Halloween.

  1. Stranger things

Un “must have” al maratonului  de Halloween ce include o poveste captivantă cu vibe-ul retro al anilor 80.  O poveste cu familii destrămate ce are ca rezultat o mulțime de relații și idile complicate, experimente guvernamentale, forțe supranaturale, mistere și o fetița ciudată.

Povestea nu este doar stabilită în anii 1980, ci este concepută să pară ca și cum ar fi fost filmata în epoca respectivă. Grafica, culorile, muzica și modul de povestire atât de original perioadei  îți aduc aminte de Steven Spielberg și Stephen King, cei mai mari povestitori ai anilor  ’80.

Un serial ce îmbină toate gusturile, așa că indiferent de preferințele prietenilor tăi, fiecare va găsi ceva fascinant în serialul acesta.

 

  1. Bates motel

Cât de apropiată să fie relația dintre o mamă și fiul ei? Căi nebănuite, mistere încă nerezolvate și un hotel plin de necunoscut. Ceea ce în primele episoade pare un serial familial, despre o văduvă și fiul ei ce pornesc spre un nou început deschizând propriul hotel. Se continuă cu decese, răpiri și mult, mult sânge.

Ajuns deja la al patrulea sezon nu deduci  încă ce te așteaptă în următorul episod, iar curiozitatea aceasta incită la maxim orice urmăritor de filme înrăit.

Cel mai ciudat lucru la acest serial este că Norman (personajul principal), în ciuda tuturor animozităților care se întâmplă în jurul lui, își păstrează aerul confuz (fapt pentru care nu știi dacă te amuză sau înspăimântă).

  1. Malevolent

Minciunile nu aduc niciodată nimic bun, asta au învățat un frate și sora lui în timp ce se prefăceau a fi o echipă de vânători de fantome. Atunci când subestimezi existența răului sau a prezențelor malefice în lume, ajungi să regreți. Cam asta este tema principală a filmului Malevolent. Casa bântuită, spiritele rele și regretele pot fi rețeta perfectă pentru un film de Halloween.

  1. Apostle

Un film original Netflix, despre moarte, sânge și erezie. O insulă păgână cu obiceiuri ciudate, aproape sadice întâlnește un străin care va da peste cap viața sinistro-liniștită a localnicilor.

Acest film este nespus de specific și abundă în detalii  “sângeroase”, nu este o peliculă pe care o poți viziona cu cei mai slabi de îngeri, sau care nu sunt în stare să aprecieze la adevărata valoare niște cadre sinistre de calitate.

 

  1. The haunting of hill house

Te-ai întrebat vreodată care este istoria casei tale? Dacă nu, după acest serial sigur vei avea multe întrebări și vei analiza până și cea mai simplă cărămidă ce are un stil mai vintage.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

Hill house este locul în care amintirile rămân vii în pereții casei și sălășluiesc sentimente ce datează din vremuri triste. Familia ce locuiește acolo în momentul actual va fi nevoită să le înfrunte pentru a obține ce își doresc – un cămin liniștit.

Povestea este emoționantă și destul de intrigantă. Aerul de groază și suspans ce se regăsesc încă din primul episod îl fac demn sa fie vizionat în seara de Halloween.

  1. Haunted

Un sezon întreg care înfățișează un nou concept asupra paranormalului. Pornind cu o întâlnire a unor oameni ce își dezvăluie povești terifiante din trecut, Haunted reconstituie evenimente paranormale dincolo de clișeele filmelor de groază. Povești inspirate din realitate și teama citindu-se în ochii celor care se destăinuie în fața camerelor.

  1. Lizzie Borden Chronicles

Două surori și un topor. Ce poate fi mai drăguț de Halloween? (mai ales când una dintre surori este Chiristina Ricci). Serialul este o poveste delicioasă și sângerie care ne amintește să nu subestimăm femeile și tendințele lor înclinate spre crimă.

  1. Sabrina

https://www.youtube.com/watch?v=ybKUX6thF8Q

Apărut cu o săptămână înainte de Halloween, Sabrina este  un serial tipic adolescentin despre o tânără ce trebuie să  pună în balanță viața de vrăjitoare și traiul obișnuit. Având tehnici oculte, intrigi adolescentine și evident grupul „fetelor  rele”, serialul este plăcut și trebuie apreciat că nu este deplasat sau ultra exagerat ca majoritatea serialelor din această nișă.

  1. Super monsters save Halloween

Perfect de vizionat după prea multe filme de groază. Este un serial animat tematic cu niște micuți monștri ce învață mai multe despre puterile lor la școală. Recent am urmărit episodul special de Halloween și a trezit copilul din mine.