Note sau experienta?

0
229

Acest articol se adresează celor care luau note de 6 și uneori chiar picau examenele. Se adresează elevilor care își calculau exact punctajul pentru a vedea dacă iau Sfântul Cinci și celor care nu au luat premii sau diplome pentru activitatea școlară. Dupa multă vreme in care ați fost mediocri din punct de vedere academic și nu v-ați făcut remarcați prin notele de la școală, a venit vremea să gândiți lucrurile la rece, raportat la societatea noastră contemporană.

VgEWyIg

Se pune mare accent pe notele mari, de 9 și 10 și elevii sunt învățați de mici să tragă tare pentru a le obține, iar când nu reușesc, mulți dintre ei clachează, considerând că nu sunt în stare de nimic. Este timpul să le spunem că e ok sa eșuezi, e ok sa nu fii un “elev de nota 10”, pentru că rezultatele școlare nu te ajută atât de mult pe cât ai crede, lucru confirmat de generațiile anterioare.

Mai importante sunt experiențele! Să nu iei un 10 la examenul pentru care ai învățat toată noaptea este o experiență, care se compune din toate abilitățile necesare pentru a rezista în lumea reală. Să înveți din eșecuri, să nu-ți pese de obstacole, să știi cum să întreții o conversație, să ieși dintr-o încurcătură cu o minciună nevinovată, să petreci timp cu o persoană de care nu-ți place reprezintă abilități care îți fac viața mai ușoară. Să fii descurcăreț în viață înseamnă să ai capacitatea de a trece peste probleme și greutăți, lucru care nu te învață la școală.

Cei mai buni lideri și antreprenori au sfidat regulile și și-au asumat riscuri, dar au eșuat, după standardele societății. Bill Gates, Steve Jobs și Richard Branson sunt doar câțiva dintre acei oameni care au reușit să fie bogați, să aibă succes și un statut de renume, fără a fi premianți în cadrul unei instituții. Cu pasiune și inteligență, ei au reușit să schimbe lumea, pentru că au înțeles că succesul înseamnă să-ți urmezi instinctul și să muncești din greu pentru a percepe ce se află în spatele teoriei din cărți.

tumblr_mqsm0dNNAO1rfvxeqo1_500

Așadar, notele vin și trec… Important este să folosești teoria cu scopuri practice, să faci lucruri cu pasiune și să descoperi acel domeniu în care excelezi!